Texturen naar eigen wens aanpassen

Als een textuur uit de bibliotheek bewerkt moet worden, kan dit in fotobewerkingssoftware (buiten ARCHICAD). Exporteer hiervoor de textuur via de Library Manager:
  1. Open de Library Manager.
  2. Selecteer de bibliotheek waar de textuur in staat, bijvoorbeeld de ARCHICAD bibliotheek (KME) 23
  3. Klik bovenaan in het dialoogvenster op de knop waarop de tekst ’ARCHICAD bibliotheek (KME) 23’ staat.
  4. De inhoud van de bibliotheek wordt in dit venster weergegeven. Navigeer in de mappenstructuur naar Surface catalogus 23 > Texturen > Submap waarin de textuur staat.
  5. Selecteer aan de rechterkant van het dialoogvenster de textuur/texturen en exporteer deze met de export-knop rechtsonder (diskette-symbool met pijl).
  6. Bewerk de textuur in een extern programma en importeer de textuur daarna weer via de Library Manager naar de Embedded Library of naar een gelinkte bibliotheek.
Daarna kan dit op de gebruikelijke wijze aan een Surface worden toegekend.