Installatie - Toestaan Archicad in Windows Firewall

Als Archicad niet meer opstart, dit kan na bijvoorbeeld een Windows update, of er langer over doet om op te starten kan het zijn dat er onderdelen van Archicad geblokkeerd worden door de Windows Firewall.  Zie hieronder de stappen om deze regels toe te staan:

Controle blokkades

1. Type in het zoekvenster (vergrootglas) onderin op het bureaublad van Windows 'Firewall' in

2. Dubbelklik op Windows Defender Firewall om deze te openen
  3. Ga naar de geavanceerde instellingen (Advanced settings)
  4. Kies vervolgens voor Inkomende verbindingen (Inbound rules)

5. Kijk of er onderdelen van Archicad geblokkeerd worden

Opheffen blokkades

Zijn er onderdelen van Archicad geblokkeerd zijn sta deze dan toe:
  1. Ga op de regel staan
  2. Kies in het rechtermuisknop voor 'Eigenschappen' (Properties)

3. Zorg dat het tabblad Algemeen (General) open staat
  4. Vink aan 'Verbinding toestaan' (Allow the connection)
  5. Druk op Ok
  6. Herhaal deze stappen voor alle geblokkeerde Archicad regels
  7. Herstart de computer
Windows verwerkt deze aanpassingen pas nadat de computer opnieuw opgestart is