Trial-projecten openen met Full licentie

Dit kan alleen als de trialversie op de computer geïnstalleerd blijft en dan de aangeschafte licentie op die computer geactiveerd wordt. De trialversie wordt dan omgezet naar een commerciële versie. Projecten aangemaakt met de trialversie kunnen dan geopend en opgeslagen worden als een standaard project.
Is de trialversie verwijderd voordat de commerciële licentie geactiveerd wordt, dan kunnen de bestanden niet meer geopend worden.
Bovenstaande geldt alleen als er een Full-Archicad licentie aangeschaft is. Met een STAR(T)Edition-licentie kunnen geen full-trial bestanden geopend worden.