Twinmotion - installatie en licentie

Voor het gebruik van Twinmotion moet een licentie worden aangeschaft bij https://www.twinmotion.com/license
Twinmotion  'Education Edition' en 'Community Edition' zijn gratis beschikbaar voor studenten respectievelijk voor niet-commercieel gebruik en als trial.
Tot en met 31 december 2021 was een licentie voor Twinmotion gratis aan te vragen voor KeyMembers.
  1. Vanaf januari 2022 dienen nieuwe licenties tegen het geldende tarief aangekocht te worden bij Epic Games,
  2. Licenties aangeschaft voor 31 december 2021 blijven gratis werken met Archicad tot en met 'Twinmotion 2023.1.2'
    Gebruik maken van de nieuwste versie '2023.2 Commercial Edition' kan door gebruik te maken van 'upgrade license', waardoor deze tegen gereduceerd tarief (circa 75% korting) kan worden aangeschaft

Bestaande gebruikers

1. Downloaden Twinmotion
    Ga naar https://www.twinmotion.com/en-US/download en volg de stappen

2. Downloaden Plug in
    Ga naar https://www.twinmotion.com/plugins/archicad

Nieuwe gebruikers

1. Ga naar https://www.twinmotion.com/license
  2. Gratis (Community Edition) versie: Klik op "DOWNLOAD" / Gratis (Education Edition) versie: Klik op "DOWNLOAD" / Betalend (Commercial Edition) versie: Klik op "BUY NOW"
  3. Log in met het Epic Games account
    of maak een nieuw account aan

4. Volg de verdere instructies
  5. Installeer het programma:
    De installatie van het programma en de bijbehorende add-on voor Archicad wordt hier uitgebreid beschreven: https://www.twinmotion.com/plugins/archicad

Handleiding Twinmotion plugin

Open na installatie Archicad. In het Menu Window > Palettes > Datasmith kan het bedieningspalet worden geopend. Meer informatie staat in Twinmotion - Datasmith Exporter.
Voor het melden van problemen of vragen kan via de Epic Games Launcher ook gebruik gemaakt worden van de Twinmotion Community. Open de Epic Games Launcher > klik op de Twinmotion tab > Scroll naar beneden tot "MEET THE COMMUNITY"