Van trial versie naar commerciële versie

Wanneer met een Graphisoft ID een trial versie van Archicad is gebruikt, is het niet mogelijk om met hetzelfde Graphisoft ID een commerciële licentie te gebruiken. Dit komt doordat slechts één e-mailadres tegelijkertijd Owner kan zijn van een Company.

Om dit te omzeilen is het nodig om het e-mailadres van de trial Company Owner te wijzigen, zodat dit e-mailadres vrijkomt en gebruikt kan worden voor de commerciële licentie.

Doorloop de volgende stappen:

1. Controleer welk Graphisoft ID (met welke inloggegevens) gebruikt is voor de trial Company Contract Owner / Contract Manager. Dit kan via: https://graphisoftid.graphisoft.com
  2. Ga vervolgens naar: https://id.graphisoft.com en log in met dat Graphisoft ID.
  3. Ga via het hamburger menu rechtsboven op Personal Profile en wijzig hier het e-mailadres door op change te klikken en een ander e-mailadres in te voeren. Dit mag ook een tijdelijk gegenereerd e-mailadres zijn.
  4. Dit e-mailadres is nu vrijgekomen.
  5. Tijdens het installatie proces van de commerciële Archicad kan een nieuw Graphisoft ID aangemaakt worden met het e-mailadres dat vrijgekomen is.
  6. Nu kan een nieuw Company Account aangemaakt worden, welke gekoppeld wordt aan de commerciële licentie.