Vliesgevels (Curtain Walls) en edit modus

Met het vliesgevel gereedschap kan binnen een aantal klikken een volledige vliesgevel geplaatst worden. Deze instellingen kan men zelf configureren waardoor een vliesgevel op meerdere manieren inzetbaar is. Om een vliesgevel te wijzigen kan gebruik gemaakt worden van een extra 3D bewerkingsmodus of het instellingenvenster.

Een vliesgevel wordt in een keer getekend met alle onderdelen, op basis van de instellingen in het gereedschap. De vliesgevel is opgebouwd uit meerdere onderdelen die handmatig parametrisch te definiƫren zijn. De stijlen, regels, het grid, de panelen en accessoires zijn apart in te stellen of uit te zetten zodat een vliesgevel ook te gebruiken
is om een plafond of een houtskeletwand te modelleren.

Voor het wijzigen van de vliesgevel is er zowel in 3D als in 2D (in plattegrond, doorsnedes en gevels) een bewerkingsmodus op te roepen. In deze modus kan met specifieke gereedschappen elk onderdeel van de vliesgevel individueel aangepast worden. Hiermee kunnen uitzonderingen op de basisinstellingen worden gedefinieerd. Via het instellingenvenster zijn uiteraard ook de basisinstellingen voor de gehele vliesgevel aan te passen.

Voor meer informatie zie het upgradewebinar van ARCHICAD 22.