Wolfseind dak maken met Archicad

Wolfseind modelleren

Een afschuining van de punt van een wolfdak heet een wolfseind. Dit is in Archicad zowel te maken met losse daken (Single Plane Roof) of samengestelde daken ( Multi-Plane Roof).

Wolfseind met losse daken

1. Gebruik het dakgereedschap om een driehoekig dak te tekenen
    Modelleer het dak niet óp de toekomstige nok, maar maak het kleiner dan de uiteindelijke vorm
  2. Geef de hoofddaken ook een afschuining. Ook hier is het handig als deze eerste instantie kleiner zijn dan de uiteindelijke vorm
  3. Gebruik de control-klik methode om daken op elkaar aan te sluiten
  4. Klik aan de kopse zijde van het gebouw op de rand van het wolfseind. Gebruik de optie Roof Edge Settings om een verticale afschuining te kiezen

Wolfseind met een samengesteld dak

1. Selecteer de gehele zadelkap en open de Settings
  2. Maak in het tabblad Multi-Plane Geometry een extra niveau aan met de knop Add. Dit niveau geeft de onderkant aan van het wolfeind
  3. Na het bevestigen hebben alle zijden van het nieuwe niveau een afschuining.
Als een zijde een andere hoek nodig heeft of helemaal geen afschuining, klik dan op de rand van de buitenzijde van het gewenste niveau en kies bij Custom Plane Settings de gewenste hoek of Gable-optie.