Alleen ramen & deuren naar IFC exporteren

Gebruik deze workaround om alleen de ramen en deuren in het 3D venster zichtbaar te maken. Naast de export naar IFC kan deze methode uiteraard ook gebruikt worden voor presentatie doeleinden in de vorm van 3D Documents bijvoorbeeld:

Ga als volgt te werk:
  • Verberg alle zichtbare elementen m.u.v. de binnen- en buitenwanden met de Layer Settings (cmd/ctrl + L)
  • Modelleer een volume rondom het gehele gebouw model (gebruik de Slab of Morph Tool)
  • Gebruik een Building Material met het hoogst mogelijk Building Material Priority (standaard SEO materiaal in de KUBUS template)
  • Verberg met de ‘Hide Layer’ functie het volume (rechter muisknop menu)
  • Sla vanuit het 3D venster het model van de ramen en deuren op als IFC bestand
Sla het 3D venster op als een View met de gebruikte instellingen en gebruik het voor een volgende export of presentatie doeleinden.
Let op:
Om ongewenste invloeden van het volume in andere Views te voorkomen is het aan te raden om het volume na gebruik te verwijderen en opnieuw te modelleren, wanneer dit nodig is.

Weergave van het IFC model van de ramen & deuren in BIMcollab ZOOM: