Archicad netwerklicenties weer beschikbaar stellen na installatie BIMcloud Basic | 22-11-2021

Archicad netwerklicenties weer beschikbaar stellen na installatie BIMcloud Basic | 22-11-2021

Na de installatie van een BIMcloud Basic op een server systeem dat ook als licentieserver fungeert kan het in enkele gevallen voorkomen dat de Archicad netwerklicenties niet meer via het netwerk te vinden zijn. Archicad gebruikers in het netwerk krijgen dan een melding dat geen licentie beschikbaar is.
Dat komt omdat de installer soms de functie ’Network Server’ uit zet.
Dit fenomeen is makkelijk te verhelpen door de server weer als licentieserver in te stellen.
Lees hiervoor dit artikel.