Archief - Bibliotheekmigratie naar een volgende Archicad STAR(T) Edition versie

Archief - Bibliotheekmigratie naar een volgende Archicad STAR(T) Edition versie

Archicad bibliotheek KME - Archicad bibliotheek StartersModule

Bij het openen van Archicad projecten waarin de KeyMember Editie bibliotheek geladen is (Archicad bibliotheek KME) of Archicad bibliotheek StartersModule (SM ) dient de bibliotheek handmatig te worden vervangen. Volg voor het omzetten van projecten eerst: Archief - Projecten omzetten naar volgende Archicad versie

De oude bibliotheek vervangen

Na het openen van het project in de nieuwste Archicad versie kan de oude bibliotheek via onderstaande stappen worden vervangen:
  1. Open de ‘Library Manager’, onder het menu File > Libraries and Objects
     

  2. Selecteer de oude bibliotheek en verwijder deze uit de lijst met behulp van de knop ‘Remove selected library’ (1)
  3. Voeg de nieuwste Archicad bibliotheek toe aan de lijst met behulp van de knop ‘Add...’ (2)
  4. Klik op ‘Reload & Apply’
  5. Is de melding 'All library parts were loaded successfully' (3) dan kan worden afgesloten met OK
Als er ontbrekende objecten genoemd worden, kan een migratiebibliotheek (ook wel subset bibliotheek genoemd) worden geladen zoals in de volgende stap wordt uitgelegd.
Het kan zijn dat er na het vervangen van de bibliotheek objecten uit oudere bibliotheken ontbreken die niet meer aanwezig zijn in de nieuwe bibliotheek. Bekijk in de Library Manager > Warnings om welke objecten het gaat. Als het slechts enkele objecten gaat, kan het handig zijn om deze objecten vanuit de plattegrond te verwijderen en/of een overeenkomstig object uit de nieuwe bibliotheek te plaatsen. Bekijk bij Missing Library Parts hoe dat moet worden gedaan.

Laden van een migratiebibliotheek

Volg de onderstaande stappen om een migratiebibliotheek / subset bibliotheek te laden:
  1. Open de Library Manager via het menu File > Libraries and Objects
  2. Druk op de knop Add...
  3. Browse naar de programmamap ...> GRAPHISOFT > Archicad > Archicad migratiebibliotheken KME (of 'Archicad migratiebibliotheken' of 'Oude Archicad migratiebibliotheken')
  4. Browse verder naar de map(!) met de gewenste versie
    Plaats nooit de gehele map met migratiebibliotheken, alleen de gewenste subset. Anders zal dit veel meldingen van dubbelingen opleveren, hetgeen het opstarten van Archicad vertraagd en de kans op een crash vergroot.
  5. Bevestig met OK of Reload & Apply.
Selecteer na Reload & Apply één voor één de ingeladen migratiebibliotheken. In het overzicht rechtsonder aan het scherm wordt weergegeven of er elementen uit de betreffende bibliotheek in het project voorkomen. Wanneer “Placed objects” en “Placed instances” beide op nul staan verwijder dan de betreffende migratiebibliotheek.

  1. Indien er nog steeds ontbrekende elementen zijn lees dan de bibliotheekmeldingen om hier op een juiste manier mee om te gaan.
Een subset/migratie-bibliotheek kan nooit alléén geladen worden zonder de bijbehorende volledige Archicad bibliotheek (KME), omdat deze onderdelen verwijzen naar elementen (Macro's) die in de volledige Archicad bibliotheek (KME) staan.

In de bijlagen zijn onderstaande bestanden voor de bibliotheekmigratie naar een volgende versie van de ARCHICAD STAR(T) Edition opgenomen. Ga voor nieuwere versie naar het artikel Bibliotheekmigratie naar een volgende versie.
  1. Bibliotheekmigratie naar STAR(T) Edition 2019
  2. Bibliotheekmigratie naar STAR(T) Edition 2018

    • Related Articles

    • Archief - Projecten omzetten naar een volgende STAR(T) Edition versie

      Een bestaand project omzetten naar ARCHICAD STAR(T) Edition 2022 In dit artikel wordt beschreven hoe Archicad STAR(T) Edition 2021 projecten omgezet kunnen worden naar ARCHICAD STAR(T) Edition 2022. Maak eerst kennis met de nieuwe functies en maak ...
    • Archief - Een bestaande template omzetten naar een volgende Star(T) Edition versie

      van Archicad STAR(T) Edition 2021 naar Archicad STAR(T) Edition 2022 In dit artikel wordt beschreven hoe een Archicad STAR(T) Edition 2021 template omgezet kan worden naar een Archicad STAR(T) Edition 2022 template bestand. Maak eerst kennis met de ...
    • Archief - Bibliotheekmigratie naar volgende Archicad versie

      In de bijlagen van dit artikel staan de onderstaande bestanden voor de bibliotheekmigratie van Archicad. De migratie van de bibliotheken van de oudere versie van de Archicad STAR(T) Edition en naar de nieuwe versies van Archicad en de Archicad ...
    • Bibliotheekmigratie naar een volgende versie

      Bij de release van een nieuwe Archicad versie komt ook een nieuwe versie van de bibliotheek. Er kan worden gekozen om met de oorspronkelijk gekoppeld bibliotheken te blijven werken of met de nieuwe bibliotheek aan de slag te gaan.  ​ Bij gebruik van ...
    • (Bureau-) template omzetten naar een volgende versie

      In dit artikel wordt beschreven hoe een Archicad 26 template omgezet kan worden naar Archicad 27. De cursusmodule - Bureaustandaard maken geeft veel informatie over de werkwijze waarop een template gemaakt wordt. Deze gratis cursus is voor degene ...