Openen - Archiefbestanden

Archiefbestanden (*.pla) kunnen op dezelfde manier geopend worden als standaard solo projectbestanden (*.pln).
Een archiefbestand is beveiligd tegen overschrijven doordat bij het commando Save er alleen de mogelijkheid is het bestand als projectbestand op te slaan. Het maken van een archiefbestand is lezen in Archiveren van een project.

Als een archiefbestand geopend wordt, vraagt Archicad wat te doen met de opgeslagen bibliotheekelementen (Active Library Usage):
  1. Read elements directly from archive:
    Archicad zal de gekoppelde bestanden direct vanuit het archiefbestand inlezen. De bibliotheekelementen kunnen niet aangepast worden.

2. Extract elements to a folder:
    Archicad biedt de mogelijkheid een map aan te maken, waarin de bibliotheekelementen (inclusief texturen en achtergrondafbeeldingen) opgeslagen worden. Bepaal bij het openen de locatie van deze bibliotheek.

3. Select a library:
    Wanneer bekend is waar de oorspronkelijke bibliotheken zich bevinden, kunnen via deze optie direct de originele bibliotheken gelinkt worden.
Is het de bedoeling verder te werken in het bestand, kies dan bij voorkeur voor de laatste optie. Indien dit bij oudere bestanden niet mogelijk is, kies dan de tweede optie.