BIMcloud bibliotheekmigratie

Het overstappen naar de Archicad bibliotheek van de nieuwe versie wordt na de migratie handmatig gedaan. Het uploaden van de nieuwe bibliotheek (stap 1) kan al wel eerder gedaan worden.

Voor gebruikers zonder KeyMember Editie:
Wordt er gebruik gemaakt worden van automatische bibliotheekmigratie, dan wordt aanbevolen de nieuwe bibliotheken vóór de projectmigratie op de nieuwe BIMcloud (Basic) te plaatsen.

De keuze van de juiste bibliotheken is te lezen in Bibliotheekmigratie naar een volgende Archicad versie.

Stap 1: Bibliotheken naar BIMcloud uploaden

Deze stap is éénmalig per BIMcloud. Dit kan gedaan worden zodra de nieuwe versie van Archicad geïnstalleerd is.
  1. Open de nieuwe Archicad versie
  2. Ga naar File > Libraries and Objects > Manage BIMcloud Libraries...
  3. Selecteer de (nieuwe) BIMcloud (Basic)
    Een overzicht van de beschikbare bibliotheken wordt zichtbaar

1. Kies ‘Upload a local library to the BIMcloud...’
  2. Selecteer de gewenste bibliotheek in de browser
Herhaal dit voor eventueel benodigde migratie(subset)bibliotheken en/of een aangepaste bureaubibliotheek.

Stap 2: Nieuwe bibliotheken toevoegen aan Teamworkprojecten

Deze stap moet één keer voor elk gemigreerd project worden uitgevoerd. Zorg dat degene die dit doet binnen Teamwork de juiste rechten hiervoor heeft.
Na de klik op 'OK' of 'Release' aan het einde van het stappenplan zijn de bibliotheken definitief vervangen. Er is geen Send & Receive nodig. Ook het Teamwork project verlaten met de keuze Discard Changes & Leave maakt de wijziging van de gekoppelde bibliotheken niet ongedaan.
  1. Open/Join het Teamworkproject
  2. Ga naar File > Libraries and Objects > Library Manager...
  3. Reserveer de Library Manager door op 'Reserve' te klikken

4. Selecteer via het pijltje naast de Add... knop 'Add BIMcloud Library...'

5. Selecteer de BIMcloud (basic) waar het project op staat
  6. Selecteer de toe te voegen bibliotheken en druk op 'Add'
    Laad ook de benodigde subsets. Meer over het kiezen van de juiste bibliotheken is te lezen in het Bibliotheekmigratie naar een volgende versie.

7. Verwijder de oude bibliotheken
    Er verschijnt dan een waarschuwing over 'Missing objects'.
  1. Klik op 'Remove'
    De objecten zullen worden vervangen door de objecten uit de nieuw toegevoegde bibliothe(e)k(en).

2. Klik op Release om het bibliotheek-beheer weer vrij te geven
    Dit kan even duren, omdat de nieuwe bibliotheken geladen worden. Dit is slechts eenmalig.

3. Klik op OK
    De nieuwe bibliotheken zijn nu aan het project gekoppeld.