De Open & Repair functie

Mocht er een terugkerende foutmelding/ error verschijnen in het bestand of de file bij een bepaalde actie crashen? Volg dan de volgende stappen om te kijken of Archicad zelf het bestand weer kan repareren:
  • Open Archicad
  • Vanuit het Open Dialoog venster kies Browse. Is Archicad al geopend, kies dan File > Open > Open
  • Navigeer naar het betreffende project
  • Vink vervolgens onderin het Verkenner/ Finder venster 'Open & Repair selected file' aan:

Eventueel kan er ook gekozen worden om hiervoor een losse Archicad sessie op te starten, door 'Launch a new instance of Archicad' aan te vinken.
Mocht in de Finder / verkenner het betreffende bestand niet te selecteren zijn (grijs gekleurd), controleer dan of bij bestandsformaten 'All Archicad Projects' geselecteerd is.
  • Klik op 'Open'
Het herstelproces bestaat uit drie fasen:
  1. Archicad probeert de gezonde delen en gegevensstructuren in het beschadigde bestand te herkennen.
  2. De verbindingen en relaties tussen de gezonde delen worden hersteld en er wordt gecontroleerd of de ontbrekende delen kunnen worden vervangen (als belangrijke en noodzakelijke delen ontbreken, is Archicad soms niet in staat de resterende gegevensstructuren te herstellen en kan het bestand niet worden geconverteerd naar een gezond bestand).
  3. Archicad controleert de consistentie van het gerepareerde bestand om te bepalen of het reparatieproces succesvol was.
Als het bestand succesvol gerepareerd is dan verschijnt er een pop-up om het bestand middels 'Save as' opnieuw op te slaan. Het gerepareerde bestand wordt geopend en men kan verder werken.

Als het bestand niet gerepareerd kan worden via Open & Repair, neem dan contact op met het support team.
Voor het versturen van Bug Reports naar Graphisoft zie het artikel: Bug Reports.