Een Mesh omzetten naar dakvlakken

Voor meer informatie over het instellen van het Meshgereedschap zie het artikel: Het Mesh-gereedschap: landschap met onregelmatige oppervlakten maken.

Mesh to Roof Add-on downloaden en installeren

Voor het maken van complexe dakstructuren, kan het soms makkelijker zijn de vlakken op te zetten met een Mesh. Via de Add-on Mesh to Roof kan deze Mesh makkelijk omgezet worden dan echte dakvlakken, zodat het dak ook een dikte krijgt. De Add-on Mesh to Roof is gratis te downloaden en maakt onderdeel uit van de Goodies Suite voor Archicad:
  1. Ga naar het Help-menu in Archicad
  2. Kies voor Online Resources > Archicad Downloads…
  3. Scroll vervolgens op de webpagina naar beneden en klik op 'More Add-ons'.
  4. Een pagina met te downloaden Add-ons voor Archicad verschijnt
  5. Scroll naar het onderdeel Goodies en klik op 'Download Goodies for Archicad' en kies voor NED
Of ga direct naar de download pagina van de Goodies Suite voor Archicad
  1. Download de Goodies Suite voor Windows of Mac.
    Volg daarbij de instructies op de Download Goodies pagina op.
  2. Sluit Archicad
  3. Installeer de gedownloade de Goodies Suite
  4. Vink tijdens de installatie de Mesh to Roof Tool aan, deze staat niet standaard aangevinkt

en doorloop het installatie proces verder
  5. Start Archicad opnieuw op
  6. In het menu Design > Design extra staat het nieuwe commando Create Roofs from Mesh

Mesh omzetten naar dak

1. Teken de Mesh
  2. Selecteer de desbetreffende Mesh in de plattegrond
  3. Kies het nieuwe commando
De Mesh wordt omgezet naar een dak. Dit met de instellingen, Composite, die op dat moment ingesteld staan bij het dak-gereedschap.