Eigen ramen en deuren tonen in de ramen -en deurenstaat

Archicad 21 en later

Een eigen raam- of deurobject wordt ook weergegeven in de ramen- en deurenstaat. Bij gebruik van ramen- en deuren add-on van de KeyMember editie gebeurt dit op dezelfde manier als bij de ramen en deuren uit de Archicad bibliotheek (KME).
In de KME ramen- en deurenstaat zal een aanzicht en plattegrond van het eigen gemaakte kozijn weergegeven worden. Deze plattegrond-weergave kan het kozijn doorsnijden of vanaf boven getoond worden. Dit is afhankelijk van hoe de Floor Plan Cut Plane ( Document> Foor Plan Cut plane) ingesteld staat op het moment dat de Schedule gegenereerd wordt:
  1. Ga naar de begane grond ( Project map)
  2. Zorg ervoor dat de Floor Plan Cut Plane ( Document> Foor Plan Cut plane) op 1,5 m staat, mocht het kozijn doorgesneden worden, of op bijvoorbeeld10 m, mocht de weergave van bovenaf gewenst zijn
  3. Zorg dat als Model View Option de RDS bu 1:50/1:100... is geselecteerd en ingesteld zoals gewenst
  4. Ga naar Document > Schedule > Scheme Settings
  5. Maak een duplicaat van de bestaande Schedule ( New... > Duplicate)
  6. Zorg dat deze duplicaat geselecteerd is en klik op 'OK'
  7. De schedule zal geladen  worden
  8. Sla deze op als View in de Viewmap

Submaatvoering

Om submaatvoering te kunnen tonen, wordt voor het opslaan van het raam- of deurobject het object 'Maatvoering xx KM' toegevoegd.

Archicad 20 en eerder

Zelfgemaakte ramen en deuren die gemaakt zijn met KeyMember Editie tot en met versie 20 release 1 kunnen een afwijkende weergave hebben in de Ramen en Deurenstaat. Het kan zijn dat deze niet goed worden uitgelijnd of dat de kleur toch wordt getoond. Dit komt omdat de bibliotheek van de KeyMember Editie is bijgewerkt, maar de door jezelf aangemaakte ramen en deuren worden niet bijgewerkt. Dit is op twee manieren te corrigeren:

Methode 1 (aanbevolen)

1. Ga terug naar de bron van het zelfgemaakte raam- of deurobject
  2. Sla het met de nieuwste versie van de KeyMember Editie opnieuw op en overschrijf het oorspronkelijke object

Methode 2

Vervang een deel van de object code middels een Copy en Paste handeling.
  1. Selecteer het raam of de deur
  2. Kies File > Libraries and Objects > Open Object
  3. Klik op Master
  4. Verwijder de volgende code:
    1. Verwijder alle code onder de regel:  lock 'A', 'B'
    2. indien het object Maatvoering 20 KM is gebruikt: verwijder alle code onder de regel: tmp_KME_VerDim2[1] = 3.5 (->laatste cijfer bevat de hoogte in meters)

5. Open dit tekstbestand en kopieer alle tekst naar het klembord

6. Keer terug naar Archicad
  7. Plak de code onder de eerder genoemde regel(s)
  8. Sla het object op
  9. Genereer de Schedule opnieuw via Ctrl+Alt+Shift+R (Windows) of Cmd+Alt+Shift+R (Apple)