Extern Layout Book – PMK bestanden

Bij grotere projecten komt het regelmatig voor dat er Views uit een andere projectbestand gebruikt worden. Of is het wenselijk om het Layout Book als apart bestand te hebben vanwege de grootte van bestand of het meer grafisch werk dat er in gedaan moet worden.

Rechtstreeks koppelen aan het bronproject

Dit kan door in de Organizer van het doelproject aan de linkerzijde het andere projectbestand (bron) te kiezen en vervolgens de Views vanuit deze externe Viewmap op de lay-out te slepen.
Nadeel van deze methode is dat bij het updaten van deze Views steeds het bronbestand op de achtergrond geopend wordt, waardoor dit soms veel tijd kan kosten.

PMK bestanden

Een handigere en snellere methode is om in het bronbestand een Publisher Sets te maken met de Views die in een of meer andere bestanden gewenst zijn. Gebruik hierbij de volgende instellingen:
  1. Kies bij Publishing Properties… voor Save files
  2. Kies als path een publish map in de Archicad werkmap van het project
    Eventueel speciaal voor deze Views aangemaakt.
  3. Voeg de gewenste Views voor de tekeningen vanuit de View Map toe in de Publisher Set
  4. Kies bij Format voor: PMK
  5. Publish de Set
In het doelbestand kunnen de PMK bestanden nu als Drawing worden toegevoegd:
  1. Via File>External Content >Place External Drawing….
  2. Kies bij bestandstype voor PMK Drawing (*.pmk)
    of sleep ze vanuit de Verkenner/Finder op de lay-out
Publiceer de set PMK bestanden in het bronbestand regelmatig: dan blijven alle lay-outs in de andere bestanden up-to-date.