Installatie - Goodies/Add-ons na installeren weergeven in werkomgeving

Installatie - Goodies/Add-ons na installeren weergeven in werkomgeving

'Archicad Goodies' zijn een toevoeging op de standaard Archicad installatie en zijn te downloaden via de website van Graphisoft. Na de installatie worden de Goodies automatisch in de juiste folder geplaatst: /Applications/Graphisoft/Archicad xx/Add-Ons/Goodies.
De commando's voor de Goodies worden sinds Archicad 26 alleen automatisch toegevoegd aan de werkomgeving als Archicad nog niet eerder geopend is geweest.

Wanneer het automatisch toevoegen van de goodies commando's niet werkt

In Archicad 25 en eerder worden de commando's van geïnstalleerde Goodies automatisch toegevoegd aan de werkomgeving. In het menu Options > Add-on Manager... is de locatie hiervan terug te vinden.
In de nieuwere versies van Archicad werkt het automatisch toevoegen van de commando's aan de werkomgeving alleen als de installatie van de Goodies gedaan wordt, voordat Archicad voor de eerste keer geopend wordt.
Is Archicad al geopend geweest voordat de Add-Ons geïnstalleerd waren kunnen de commando's in de menu's hiervoor alsnog toegevoegd worden:
  1. Indien een aangepast Work Environment gebruikt wordt is aan te raden eerst een backup hiervan te maken.
    1. Ga naar Options > Work Environment > Work Environment...
    2. Kies onder Work Environment Profiles het eigen Work Environment.
    3. Klik op 'Export', kies een bestandlocatie en sla het Work Environment Profile op.
  2. Sluit alle geopende Archicad sessies op de computer af.
  3. Windows:
    1. Maak eventueel verborgen mappen zichtbaar.
    2. Navigeer via een Windows verkenner venster naar C:\Gebruikers\<Gebruikersnaam>\AppData\Roaming\Graphisoft\Archicad<versie>.
    3. Verwijder de map 'WorkEnvironment' uit deze map.
  4. Mac OS:
    1. Open een Finder venster.
    2. Ga naar het menu 'Ga' en houd hierbij de alt/option-toets ingedrukt. Kies uit het menu 'Bibliotheek'.
    3. Navigeer naar ~Preferences/Graphisoft/Archicad<versie>
    4. Verwijder de map 'WorkEnvironment' uit deze map.
  5. Start Archicad weer op.
  6. Controleer de menu's en eventueel het zelf aangepaste Work Environment.
        De commando's zijn nu automatisch toegevoegd aan de werkomgeving. De zojuist verwijderde mappen worden automatisch door Archicad opnieuw aangemaakt.

Handmatig commando's toevoegen aan de werkomgeving

De commando's kunnen ook handmatig worden toegevoegd aan de werkomgeving. Dit kan met onderstaande stappen:
  1. Open het pop-up venster 'Menu's' via Options > Work Environment > Menus ..
  2. Selecteer aan de rechterzijde het menu-onderdeel (2) waaraan het commando toegevoegd moet worden of
    maak een nieuw menu aan (3).
  3. Zoek in het midden het gewenste commando
    Doe dit door te kiezen voor de optie "All commands by theme" (4) en navigeer naar onderdeel '17 add-ons' voor een overzicht van alle beschikbare add-ons. De commando's die horen bij een specifieke add-on staan bij elkaar gegroepeerd, zodat deze makkelijk kunnen worden toegevoegd.
  4. Selecteer het gewenste commando uit de lijst en voeg het toe aan het gekozen menu (5)
De gewenste commando kunnen nu uit de (Pull down) menu('s) gekozen worden