Installatie Grasshopper - ARCHICAD Live Connection

De installatie van de verbinding tussen ARCHICAD en Grasshopper bestaat uit 3 stappen:
  1. Installeer ARCHICAD
  2. Installeer Rhino (Grasshopper is sinds Rhino 6 inbegrepen)
  3. Installeer de add-on Grasshopper - ARCHICAD Live Connection
Aandachtspunten:
  1. Rhino is een apart programma van Robert McNeel & Associates. Er is een 90 dagen probeerversie, daarna kan een licentie worden aangeschaft.
  2. Openen en opslaan van Rhino bestanden is beschikbaar als bestandsformaat (File > Open) https://helpcenter.graphisoft.com/user-guide/89282/
  3. Rhino bestanden omzetten naar objecten is beschikbaar via File > Libraries and Objects > Import Rhino 3DM File as Object... https://helpcenter.graphisoft.com/knowledgebase/85741/
  4. De combinatie Rhino 6 en ARCHICAD 23 op MAC werkt alleen als ARCHICAD 23 up to date is (vanaf build 4006)