Grasshopper-Archicad Live Connection - installatie

De installatie van de verbinding tussen Archicad en Grasshopper bestaat uit drie stappen:
  1. Installeer Archicad
  2. Installeer Rhino (Grasshopper is sinds Rhino 6 inbegrepen)
  3. Installeer de add-on Grasshopper - Archicad Live Connection
Aandachtspunten:
  1. Rhino is een apart programma van Robert McNeel & Associates. Er is een 90 dagen probeerversie, daarna kan een licentie voor Rhino worden aangeschaft.

2. Openen Rhino bestanden staat uitgelegd in het Graphisoft Helpcenter bij Open or Merge Rhino Model

3. Rhino bestanden omzetten naar objecten is beschikbaar via File > Libraries and Objects > Import Rhino 3DM File as Object..
    Meer uitleg staat in de Graphisoft Community: Converting 3DM (Rhino) Files

4. Grashopper - Archicad Live Connection werkt niet samen met de Archicad Start Edition

5. Grasshopper-Archicad Live Connection voor Archicad 26 en 27 ondersteunen Rhino 6 en Rhino 7