Download en installatie Archicad

Alle links die nodig zijn voor de download, installatie en opstart van Archicad producten zijn op deze pagina te vinden.
Let erbij op dat er voor het juiste product gekozen wordt.

Archicad

Download en installeer Archicad

Ga naar de download pagina van Graphisoft om Archicad 26 te downloaden. Doorloop het stappenplan op de download pagina. Voor meer informatie over de te volgen stappen klik op onderstaande links:
  1. Controleer of de computer aan de systeemeisen voldoet
  2. Download en installeer Archicad 26
  3. Activeer een nieuwe Archicad 26 licentiesleutel met een Software licentie of Hardware licentie (USB sleutel)
    of upgrade je huidige licentie om met Archicad 26 aan de slag te gaan.

Download en installeer de Archicad KeyMember Editie

De KeyMember Editie is een aparte installatie naast de reguliere Archicad versie. Archicad 26 en de Archicad KeyMember Editie 26 dienen dus beide gedownload en geïnstalleerd te worden.

Voor het downloaden van de KeyMember Editie is het nodig om de KeyMember Editie aangeschaft te hebben en een account te hebben voor het Helpcenter. Een account is aan te maken via de knop 'inloggen' rechtsboven. Meer informatie hierover staat in  KUBUS Helpcenter - Account en inloggen
Nog geen KeyMember Editie aangeschaft? Lees de algemene informatie over de mogelijkheden van de KeyMember Editie voor Archicad 26.

Nieuwe features

Wordt snel bekend met de Nieuwe features in Archicad 26 en de KeyMember Editie. Aan de hand van begrijpelijke informatie worden de features uitgelegd. Bekijk deze op elk gewenste moment en vanaf iedere locatie. KeyMembers abonnees kunnen hun vragen stellen aan onze helpdeskmedewerkers.
Terug van weggeweest maar in in een nieuw online jasje gegoten. voor meer info zie Upgradecursus Archicad 26, exclusief voor onze KeyMembers.

Archicad STAR(T) Edition

Download STAR(T) Edition

1. STAR(T) Edition 2022
  2. Archicad StartersModule: Deze link is per mail bezorgd.

3. Eerdere versies van Archicad STAR(T) Edition
  4. Eerdere versies van de Archicad StartersModule: Deze link is per mail verstuurd

Installatie

Als de download voltooid is,  kan het installatie proces gestart en doorlopen worden, de stappen hiervoor worden in de installatie-wizard aangegeven.

Licentie activeren

Activeer de Archicad STAR(T) Edition licentie voor de nieuwe versie:
  1. Software licentie
  2. Hardware licentie (USB-Stick)

BIMcloud (Basic)

Lees voor de installatie van BIMcloud (Basic) zorgvuldig de informatie over systeemeisen, inrichting en meer.
KeyMembers kunnen gebruik maken van  ondersteuning bij een nieuwe Archicad of BIMcloud versie.

BIMx

1. BIMx Mobile App
    Deze zijn te downloaden in de App Store en via Google play
  2. BIMx Desktop Viewer

Lees meer informatie over het gebruiken van BIMx en het maken van BIMx bestanden in de Helpcenter-categorie BIMx.

Add-ons

ArchiSuite

Cigraph is een betrouwbare Italiaanse software leverancier, die tal van add-ons voor Archicad aanbiedt. De ArchiSuite bevat alle add-ons.

BCF Manager

De BCF Manager wordt met de KeyMember Editie automatisch mee-geïnstalleerd en is te vinden in het menu item 'BIMcollab'

Mocht deze ontbreken, dan zijn de BCF Managers te vinden op de  downloadpagina van BIMcollab.
Op dit moment is de BCF Manager niet beschikbaar voor Archicad 26.

Archicad-Solibri connection

1. Archicad-Solibri connection
    De Internationale versie (INT) kan worden gebruikt in Nederland en België.
Lees voor het gebruik de uitleg in het artikel over de  directe verbinding tussen Archicad en Solibri.

Ci Tools for Archicad

Centrale Innovation is een bedrijf uit Nieuw-Zeeland dat add-ons voor Archicad maakt.

Datasmith Exporter

De Datasmith Exporter is een add-on van Graphisoft die het mogelijk maakt om een Archicad model te exporteren als een '.udatasmith' bestand en kan vervolgens geopend worden in Unreal Engine 4. Uitleg over de werking staat in Een Archicad model in Unreal Engine 4 gebruiken .

Goodies

Goodies zijn gratis add-ons die zijn ontwikkeld door Graphisoft om Archicad uit te breiden met specifieke functies. Alle Goodies kunnen in één keer geïnstalleerd worden met het Archicad-Goodies-Suite installatieprogramma. Ze zijn gebaseerd op legacy-code die Graphisoft niet meer ondersteunt, maar werken in het algemeen goed. Voel de vrijheid ze te gebruiken, maar houd er rekening mee dat ze niet worden gerepareerd of geüpgraded.

De Goodies bestaan uit:
  1. 3D Studio In
  2. Accessories
  3. Check Duplicates Tool
  4. Construction Simulation
  5. Interior Wizard
  6. Intersections in Layer combinations
  7. Mesh to Roof Tool
  8. Polygon Counting Tool
  9. Profiler
  10. Ral Colour System
Goodies zijn taal- en versiespecifiek. Download dus dezelfde taalversie als de gebruikte Archicad versie. Doorgaans is dit de Nederlandstalige versie.

Meetstaat Manager

De Meetstaat Manager is onderdeel van de KeyMember Editie BE en is na installatie van de KeyMember Editie terug te vinden in het menu item 'KeyMember'.
Lees voor gebruik of het overzetten van projecten de informatie over de Meetstaat Manager.

MEP Modeler

Vanaf Archicad 24 is de MEP Modeler geïntegreerd in Archicad.
Oudere versie kunnen gedownload worden van de website van graphisoft. Kies bij gebruik van de Nederlandstalige versie van Archicad voor de INT versie. In de educatie- en trialversie is deze direct te gebruiken. Voor de commerciële versie is een aanvullende licentie nodig.

Programma van Eisen

De Programma van Eisen Add-on is onderdeel van de KeyMember Editie en is na installatie van de KeyMember Editie terug te vinden in het menu item 'KeyMember'.
Voor het gebruik zijn templates voor Excel en Numbers voorbereid:
Het gebruiken van de add-on staat uitgelegd in het Helpcenter artikel: Programma van Eisen Add-on.

Ramen en deuren add-on

De Ramen en deuren add-on is bedoeld om zelf ramen en deuren te maken en is onderdeel van de KeyMember Editie. De Add-on is na de installatie van de KeyMember Editie terug te vinden in het menu item 'KeyMember'.

Revit: RFA & RVT Geometry exchange

1. Archicad 24 - RFA & RVT Geometry exchange
    Kies voor de INT versie.
  2. User Guide van Graphisoft
  1. Archicad 23 en ouder - RFA & RVT Geometry exchange
    Kies de download passend bij de versie van Archicad en het besturingssysteem.

Rhino-Grasshopper

De benodigde onderdelen kunnen worden gedownload van de website van Graphisoft.
Het gebruiken van de add-on staat uitgelegd bij de artikelen over Rhino-Grasshopper.

SimpleAddon

SimpleAddon zijn kleine applicaties van een externe partij om extra functies aan Archicad toe te voegen. Ondersteuning van deze add-ons wordt verzorgd door de leverancier.  Hieronder enkele voorbeelden van deze add-ons:
  1. Place gutter
    Deze add-on maakt regengoten en regenpijpen, en positioneert ze automatisch langs de geselecteerde daken.
  2. Roof support
    Deze add-on helpt met het automatisch plaatsen van dak-elementen zoals gordingen en spanten volgens een polygoon.
  3. Place ridge tile
    Deze add-on maakt nokpannen, en positioneert ze automatisch langs de geselecteerde daken.
  4. Section Copy
    Aan de hand van deze add-on kunnen elementen in snede- en gevelvenster gekopiëerd of gespiegeld worden.
  5. Zone name
    In snedes en gevels kunnen zone-namen weergegeven worden met behulp van deze add-on.
  6. Travel distance
    Lengtes van vluchtwegen kunnen eenvoudig weergegeven worden inzet grondplan met behulp van deze add-on.

Twinmotion

Dit is een programma om visualisaties en 3D animaties te maken. Lees een korte uitleg over de installatie en koppeling met Archicad of download van de website van Twinmotion het programma en de Datasmith exporter voor Archicad.

GDL objecten

Naast de standaard bibliotheek of de KeyMember Editie bibliotheek zijn er nog veel meer objecten voor Archicad te downloaden.