Licenties - Updaten/upgraden

Nadat een licentie is verlengd, geüpdatet of geüpgraded moet dit nog op de sleutel of de computer geactiveerd worden.
Bij een doorlopende abonnement worden deze automatisch klaargezet. De verlenging van een stage-licentie (is altijd een Software Key) gaat via onze webwinkel

Per 1 oktober 2023 is het tijdelijk niet mogelijk een stage-licentie aan te schaffen

Hardware (USB)Key - Codemeter

1. Sluit Archicad af
  2. Plaats zonodig de sleutel (USB-stick) in het systeem
  3. Start de License Manager Tool en volg de instructies
  4. De upgrade/update zal op de USB-stick geladen worden
De License Manager Tool is te vinden in de installatie folder van GRAPHISOFT:
  1. macOS: Applications/GRAPHISOFT/License Manager Tool
  2. WIN: Program Files/GRAPHISOFT/License Manager Tool
Of te downloaden via de website van Graphisoft.

Software Key

Bij NET-werk (of 'floating') licenties dient de licentie op de server te worden aangepast. De producure hiervoor is identiek aan onderstaande.
  1. Sluit Archicad af
  2. Start de License Management Tool en volg de instructies:
    1. Log in met het Graphisoft ID gekoppeld aan de licentie of met het account van de beheerder
      In het dialoogvenster verschijnen de beschikbare licenties
    2. Selecteer de gewenste sleutel
    3. Bekijk wat de huidige inhoud is. Als er een upgrade beschikbaar is, dan kan op de knop Update geklikt worden

Nadat deze geüpdatet is zal de melding verschijnen ‘Update successfully completed’
  3. Kies Close om de LMT te sluiten.
Software licenties die in de pool, online, staan, dus niet in gebruik zijn op een computer, worden automatisch geüpgraded/geüpdate binnen de contractvoorwaarden.

Licentie(sleutel) kan niet geüpgraded worden

Er verschijnt een melding 'No pending product is available for the selected Keyplug' of 'Your license(s) on this keyplug are up to date'. Dit betekend dat er bij GRAPHISOFT geen producten meer klaar staan. Dit kan verschillende oorzaken hebben:
  1. Het is een eenmalige licentie zonder upgrade abonnenment of KeyMember abonnement.
  2. De sleutel is al geüpgraded
    Controleer welke producten nu op de sleutel staan
  3. Er staan geen producten klaar
    Het kan zijn dat er iets fout is gegaan bij de administratie. Neem contact op met KUBUS via info@kubusinfo.nl of door te bellen naar +31 (0)40 213 19 50
  4. De sleutel is een 100-uren sleutel (deze is alleen voor de Archicad versie waarvoor deze is aangeschaft) of oude stagesleutel
    Deze honderd uren sleutels kunnen niet geüpgraded worden. Dit kan gecontroleerd worden op de pagina van het GRAPHISOFT  ID of  neem contact op met KUBUS via info@kubusinfo.nl of door te bellen naar +31 (0) 40 213 19 50 of +32 (0) 11 98 88 44