Projecten beheren (Projects)

Dit artikel geldt voor:
  1. BIMcloud Basic
  2. BIMcloud
  3. BIMcloud SaaS

Algemeen

Onder Projects zijn alle Teamwork projecten en bibliotheken zichtbaar. Door een project te selecteren en op de knop Settings te klikken worden de projecteigenschappen getoond en kunnen deze aangepast worden via Edit.
Map hiërarchie voor projecten en bibliotheken in de BIMcloud basis is beperkt tot 1 niveau.
Map hiërarchie voor projecten en bibliotheken in de BIMcloud en SaaS kan ingesteld worden zoals gewenst.

Tabblad Settings

Klik op een projectnaam en dan op Settings om:
  1. De toegang vrij te geven of te vergrendelen (1)
  2. Een project naar een ander map te verplaatsen (2)
  3. Een project te dupliceren (3)
  4. Een project te verwijderen (4)
  5. Gebruikers uit het project verwijderen (5)
  6. Een project te exporteren (6)
  7. Een projectnaam te wijzigen (via de Edit knop rechts)
  8. De rechten en rollen voor gebruikers in dit project individueel in te stellen (via de Access knop rechts)

Tabblad Snapshots (project backups)

Klik op een projectnaam in de linker kolom, dan op Snapshots rechts in de tabbladen. Via Edit bij Snapshot Schedule kan er aangegeven worden wanneer en hoe vaak van een project een backup, Teamwork Project Snapshot en PLN Snapshot (solo project), gemaakt moet worden.

Onder Snapshots kan een keuze gemaakt worden om:
  1. Een planning op te stellen wanneer snapshots aangemaakt worden.
  2. Handmatig een snapshot te maken
  3. Een snapshot te bewaren
  4. Een snapshot terug te zetten
  5. Snapshots te downloaden
  6. Snapshots handmatig te verwijderen
Meer informatie over het beheren en terugplaatsen van Snapshots.

Tabblad Activities

Klik op Projects of een specifiek projectnaam en dan op Activities om de laatste activiteiten op de BIMcloud Server te achterhalen.
Is Projects aangeklikt dan worden alle activiteiten op de BIMcloud getoond. Is een specifiek project aangeklikt worden de activiteiten in dit project getoond.
Met behulp van een keuzemenu boven de kolommen kunnen de resultaten gefilterd worden.

Tabblad Access

Mocht het nodig zijn voor een project om de rollen van gebruikers anders in te stellen dan de standaard rollen kan dit onder Access gewijzigd worden.
Klik onder Projects op een specifiek project om de rollen voor dit project, afwijkend van de standaard rollen, in te stellen. Met het potlood icoon kan voor iedereen (everyone) een andere rol in dit project gekozen worden.
Door op het + teken te klikken kan per project individueel voor specifieke personen toegang of geen toegang tot het project verleend worden.

Wijzigingen in de rolinstellingen van teamleden die al ingelogd zijn worden pas toegepast als deze het project verlaten (Leave Teamwork Project) en opnieuw aanmelden bij het project via Open / Join Teamwork Project....
Als de groep ’Everyone’ verwijderd wordt zullen alleen nog de personen die in de lijst verschijnen toegang tot het project hebben.

Map Libraries (bibliotheken)

De bibliotheken zijn opgenomen als een map in de projecten. Hier is zichtbaar welke bibliotheken er op de server geüpload zijn en wanneer. Het beheer van deze bibliotheken wordt niet in de BIMcloud (Basic) Manager gedaan maar in Archicad via File > Libraries and Objects > Manage BIMcloud Libraries...
Meer over beheren en terugplaatsen van de bibliotheken.