Renderen

Binnen Archicad kunnen op verschillende manieren renderings gemaakt worden. Daarnaast zijn er een aantal aanvullende applicaties die in combinatie met Archicad gebruikt kunnen worden zoals Artlantis, Cinema 4D, 3D Studio MAX of Twin Motion.

Cinerender Archicad

In Archicad zelf is het mogelijk om van elk standpunt in het 3D venster een visualisatie te maken. Deze visualisatie kan verschillende verschijningsvormen hebben. Bijvoorbeeld een schetsrendering, maquette rendering of een fotorealistische rendering. In onderstaande artikelen lees je hier meer over.
  1. Presenteren van het Archicad model

Artlantis

Sinds jaar en dag een vertrouwde applicatie om levensechte visualisaties mee te maken. De directe connectie tussen Archicad en Artlantis zorgt ervoor dat wijzigingen in het Archicad model direct kunnen worden geüpdatet in Artlantis: https://graphisoft.com/partner-solutions/artlantis

Cinema 4D

Cinema 4D is ontwikkelt door Maxon en biedt een directe import/ export functie van bestanden met Archicad: https://helpcenter.graphisoft.com/user-guide/62115/

Enscape

Enscape is ontwikkelt door Chaos. Meer informatie over de mogelijkheden van het programma en de samenwerking met Archicad is te lezen op de website van Enscape.
Voor gebruikers met een Apple Computer: vanaf versie 2.0.0 worden enkel de Apple Silicon CPU's (processoren uit de M-serie, vanaf 2020) nog ondersteund, Apple Intel CPU's worden vanaf deze versie niet meer ondersteund.

Lumion

Met de zogenaamde Live Sync van Lumion kun in realtime renderings en video's maken van je Archicad model: https://lumion.com/graphisoft-archicad.html

Twin Motion

Sinds mei 2019 is het renderen met Archicad-modellen naar een hoger niveau getild, dankzij de directe link met Twinmotion. Toen maakte Epic Games, de maker van onder andere het welbekende Fortnite, de overname van Twinmotion bekend.  Lees meer over Twinmotion in ons het KUBUS Helpcenter of op de website van GRAPHISOFT.