STABU 2018-1 update in KUBUS Spexx gebruiken

STABU heeft een update van de STABU2 catalogus uitgebracht door middel van een OSF bestand (open specificatie formaat). Dit OSF bestand is een aanvulling op de STABU 2 catalogus 2017-1. Hieronder wordt uitgelegd hoe de catalogusupdate in KUBUS Spexx kan worden ingesteld, en wat verschillen met de vorige versie zijn.

Installatie KUBUS Spexx 5.1

1. Zorg er eerst voor dat KUBUS Spexx versie 5.1 is geïnstalleerd
  2. Kies binnen KUBUS Spexx in het menu 'Help' voor 'Zoeken naar updates'
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm, of  download de update deze van onze website.

Download STABU 2 addendum 2018-1

1. Van de website van Stichting STABU is de update te downloaden
    Hier is ook meer informatie te vinden over de aanpassingen in deze update
  2. Plaats het bestand op een zelf te kiezen lokatie op een lokale harde schijf of op het netwerk.

Instellen in Spexx 5.1

Ga als volgt te werk om de update in gebruik te nemen:
  1. Ga in KUBUS Spexx naar Extra>Opties>Bestanden
  2. Klik onder Specificatiebronnen op 'Toevoegen'
  3. Zoek het OSF-bestand op
    Dit OSF-bestand wordt vervolgens omgezet naar een catalogusbestand dat door Spexx gebruikt kan worden.
  4. Kies zelf een lokatie voor dit bestand
    Dat mag dezelfde lokatie zijn als van het OSF bestand.
Omdat het bestand een aanvulling is op de catalogus 2017-1 dienen beide catalogi actief te zijn in KUBUS Spexx.
Dus bij Werksoorten codering is stabusdb.46 gekozen, en bij specificatiebronnen additioneelST2-2018.sctlg