Teamwork en BIMcloud

Een project wordt centraal in de BIMcloud geplaatst waardoor het project vanuit Teamwork door meerdere mensen geopend, bekeken en gemodificeerd kan worden. Deze BIMcloud kan vanuit iedere locatie (thuis, op kantoor of op het werk) aangeroepen worden. Dit maakt het niet alleen voor grotere bedrijven interessant, maar zeker ook voor eenmansbedrijven.

Elk project is om te zetten naar een Teamwork bestand, waarna aangewezen projectleden het project kunnen openen. Dit gebeurt vanuit Archicad in het Teamwork menu. Werkreserveringen en modelwijzigingen worden via de BIMcloud over alle projectleden verspreid. Dit houdt in dat wijzigingen pas zichtbaar worden wanneer zowel de gewijzigde informatie naar de BIMcloud is gestuurd en de ontvanger daarna op Send and Receive heeft geklikt.

Bij een BIMcloud horen de volgende onderdelen:
  1. De Client
    De Archicad installatie op de gebruikerscomputer en eventueel op een server
    Lees meer in: Teamwork - Samenwerken in één project

2. De BIMcloud Manager
    Het beheren van projecten, bijbehorende gebruikers en rollen
    Lees meer over Teamwork - Het instellen en beheren van een BIM Server

3. De BIMcloud (Control Center)
    Het beheer van de BIMcloud
    Lees meer hierover in Teamwork - De voorbereidingen en het installeren van een BIM Server