Type en Type Name aanpassen in Mapping Rules

In de standaardinstellingen wordt aan modelelementen als Type en Type Name een standaard waarde ingevuld. Dat is bijvoorbeeld bij een Composite wand de naam van de Composite en de totale dikte ervan.

Indien er andere waardes gekoppeld moeten worden kan dit ingesteld worden via Mapping Rules.
Ga hiervoor naar de IFC translator instellingen en open de Preset instellingen voor de Property Mapping.

Voor Type:
  1. Selecteer de gewenste entiteit in de Model Tree in de linker kolom.
  2. Open het property set Pset_<entiteit>Common.
  3. Kies 'Reference' en klik in de rechter kolom op 'New Rule'.
  4. Koppel de gewenste waarde aan de nieuwe regel via Add Content... .

Voor Type Name:
  1. Navigeer in de linker kolom naar Ifc<Entiteit>Type (groene symbolen onder in de lijst).
  2. Klik op 'Name' en dan in de rechter kolom op 'New Rule'.
  3. Koppel de gewenste waarde aan de nieuwe regel via Add Content... .

Het is voor de Type Name ook mogelijk de mapping aan meerdere entiteiten tegelijk te koppelen door de mapping op een in de Model Tree bovenliggend niveau aan te maken zoals bijvoorbeeld IfcBuildingElementType.

Na de export met deze instellingen verschijnt onder Type en Type Name de hiervoor ingestelde waarde.

Let erop dat de waarde die in de Mapping Rule gebruikt wordt ook ingevuld is in de modelelementen want anders wordt er in het IFC model alleen een lege waarde getoond.