Veel voorkomende teksten

Bij het opmaken van Layouts kan het voorkomen dat bepaalde standaard teksten of benamingen vaker voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de opsomming van een wandopbouw, die in meerdere details terugkomt. In dit artikel staat een methode om slim met dit soort teksten om te gaan.

Label favoriet

Aan de hand van een 'favoriet' van het 'Text / Autotext label' kan een veelvoorkomende tekst/tekstvak eenvoudig geplaatst en geüpdate worden.
Bekijk dit gerelateerde artikel voor algemene informatie over het Label-gereedschap.

Aanmaken

1. Activeer het Label gereedschap
  2. Kies het label 'Text / Autotext'
  3. Plaats het label op de tekening. Kies in de Infobox voor de Geometry Method 'Independent'
  4. Vul de gewenste tekst in en pas eventueel het uiterlijk van het tekstvak aan
  5. Selecteer het geplaatste label en open hiervan de instellingen
  6. Open de Favorieten middels het ster knopje linksboven in het instellingenvenster
  7. Klik op 'New Favorite' om een nieuwe favoriet op te slaan onder de gewenste naam

Updaten (van reeds geplaatste labels)

1. Update eerst de favoriet. Hiervoor dient één van de geplaatste labels handmatig aangepast te worden
  2. Selecteer het aangepaste label en open hiervan de instellingen
  3. Open de Favorieten en klik op 'Redefine Favorite'
  4. Update tot slot de overige geplaatste labels door deze te selecteren en opnieuw de (hergedefinieerde) favoriet aan te wijzen (via het kleine pijltje naast het gereedschap in de gereedschappenbalk of via het instellingenvenster)

Project Info Autotext

Tekst uit de Project Info kan opgeroepen worden aan de hand van Autotext. Bij een aanpassing van de Project Info zullen alle toegepaste Autotexten automatisch geüpdate worden.

Project Info invullen

1. Open de Project Info via: File > Info > Project Info...
  2. Voeg met 'Add' een nieuwe regel toe en open hiervan de 'Description'

3. Vul de gewenste tekst in en klik 'OK' en nogmaals 'OK' om de Project Info te sluiten

Autotext toepassen

1. Klik in een tekstvak of label op het 'Autotext' symbool
  2. Kies de gewenste regel uit de Project Info