Verschil tussen BIMcloud Basic, BIMcloud en BIMcloud SaaS

In dit artikel plaatsen we 3 BIMcloud toepassingen naast elkaar. In grote lijnen worden de verschillen geschetst en aandachtspunten naar voor gebracht.

Voor een gedetailleerd overzicht tussen deze producten kan volgende website geraadpleegd worden: productvergelijking op de pagina van GRAPHISOFT  .

BIMcloud Basic

De BIMcloud Basic is gratis te gebruiken en geschikt voor bureau's die samenwerken binnen het eigen bureau en in hetzelfde netwerk. Het is een ideaal vertrekpunt om kennis te maken met BIMcloud en Teamwork te ervaren.

BIMcloud Basic kan één BIMcloud Server module, en dus één Archicad  versie, ondersteunen. Om in meerdere versies van Archicad  met Teamwork te kunnen werken, kan daarom voor elke Archicad versie een aparte BIMcloud Basic geïnstalleerd worden. De actuele BIMcloud versie kan ingesteld en gebruikt worden in combinatie met voorgaande en dus minder actuele versies van Archicad.

Teamwork projecten die men wil overzetten naar een nieuwe versie van Archicad moeten dus naar een nieuwe BIMcloud Basic gemigreerd worden.

BIMcloud (Full)

BIMcloud heeft veel extra features ten opzichte van BIMcloud Basic zoals optimalisatie voor Teamwork op verschillende locaties, BIMx gespecialiseerd voor de bouwplaats en extra mogelijkheden voor opschaling van gebruikers en hardware zonder onderbreking van het werk. BIMcloud is geschikt voor projecten met hoge veiligheidseisen. Inloggen in een project kan ook via BIMx op mobiele apparaten vanaf elke locatie. Op die manier kan iedereen deelnemen aan het project. Ook als men niet de beschikking heeft over Archicad.

Op BIMcloud (Full) kunnen meerdere BIMcloud Server modules geïnstalleerd worden, waarmee meerdere versies van Archicad ondersteund worden.
Gebruik hiervoor steeds de actuele versie van de BIMcloud, zodat de laatste veiligheidsupdates en mogelijkheden beschikbaar zijn.

BIMcloud SaaS (Software as a Service)

BIMcloud as a Service (SaaS) biedt dezelfde voordelen als de volledige versie van BIMcloud, met als verschil dat Graphisoft de volledige service voor hun rekening neemt. Zo gebeurt de installatie, organisatie én back-up op een cloud-based server.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:
  1. Dezelfde mogelijkheden als BIMcloud
  2. Geen restricties in locatie, log overal in op de BIMcloud en werk vanaf kantoor, thuis of op de bouwplaats
  3. Geen investering in extra Hardware nodig. BIMcloud wordt ingericht op de Servers van Graphisoft
  4. Geen ICT kosten, alle Software wordt beheert door Graphisoft en voorzien van de laatste Updates
  5. Flexibiliteit in licenties en abonnement. Schaal 'op' en 'af' als het werk daarom vraagt
  6. Dezelfde dag nog aan de slag zonder restricties in projectgrootte, locatie of gebruikers