Licenties - Vervangen Hardware Key door Software Key

Voorbereiding - Graphisoft ID en License Manager Tool

Om een Software licentie te kunnen gebruiken zijn een GRAPHISOFT ID en de License Manager Tool benodigd.
Is er nog geen Graphisoft ID, volg dan de stappen 1 t/m 3 van het artikel Een (nieuwe) Software Key activeren.
De License Manager Tool wordt automatisch met Archicad meegeïnstalleerd.

Het vervangen van de Hardware Key

Het vervangen van een Hardware Key begint bij het aanschaffen van een Software Key in onze webwinkel. Hierna kan de Hardware Key zelfstandig omgezet worden door het volgen van onderstaande stappen.
  1. Schaf een Software Key aan in onze webwinkel. Als de betaling gelukt is wordt een bevestiging gestuurd via de mail
  2. Sluit Archicad af
  3. Open de License Manager Tool
  4. Log in met het Graphisoft  ID
  5. Steek de Hardware Key (Wibu of Codemeter) in een USB poort van het systeem
  6. Is dit de eerste keer dat een software-licentie wordt omgezet, dan is een authenticatiecode nodig. Deze staat in de bevestigingsmail
  7. Selecteer in de License Manager Tool de Hardware Key uit de lijst
  8. Klik op 'Continue'
    In het venster verschijnen de beschikbare licenties.
  9. Selecteer in de lijst de bewuste Hardware Key
  10. Kies 'Start Key Replacement'

In het daarop volgende venster wordt aangegeven welke sleutel vervangen gaat worden (Source Key) en welke sleutel de nieuwe sleutel gaat worden (Target Key)
  1. Klik op 'Start Replacement'
    De licentie is nu omgezet naar een Software Key. De Hardware Key bevat geen licentie meer.

2. Stuur per post eventueel de lege Codemeter (zilveren USB-stick) terug naar KUBUS
    Een Wibu Hardware Key (groene sleutel) hoeft niet teruggestuurd te worden
Om gebruik te gaan maken van de Software Key, moet deze via de License Manager Tool gedownload worden. Lees hiervoor het artikel: Licentie down- en uploaden.
Voor meer informatie zie op de website van GRAPHISOFT het artikel: Key Replacement.