Archicad Properties in de IFC export - Archicad 26 update 3

In Archicad 26 Update 3 zijn nieuwe features voor de export van Archicad properties van de Building Materials verder geĆÆntegreerd, zodat deze nu ook van basic walls en enkelvoudige composieten geĆ«xporteerd kunnen worden.

Nu blijkt echter in sommige situatie de export van de Archicad properties niet altijd goed te gaan, waardoor ze ontbreken in het IFC-bestand. Dit komt voor in gevallen dat een Archicad property zowel beschikbaar is voor materialen als voor elementen. Oplossing is de toewijzing ofwel de Availibility van de Archicad Properties aan te passen:
  1. Ga naar het menu Options > Property Manager...
  2. Zoek de Archicad Propety waarvan de informatie niet goed in het IFC bestand komt
    Gebruik hiervoor het zoekvenster
  3. Ga naar het onderdeel 'Availability for Classifications'
    Hier zal 'All' of 'Custom' staan
  4. Klik op de knop 'Edit...'
    Door zullen vinkjes (alles uit de map is geselecteerd) of streepjes (een of meer onderdelen uit deze map zijn geselecteerd) staan

5. Hoort de Archicad property bij elementen, zet dan de selectie van de 'Materialen' uit
    Dit gaat door op de tekst 'Materialen' een aantal keer te dubbelklikken, controleer goed dat alle vinkjes uit zijn.

Hoort de Archicad property bij materialen (Building Materials) vink dan de selectie van de overige onderdelen uit.

6. Herhaal dit voor alle relevante Archicad Properties
    Tussentijds controleren kan door een IFC export te maken en die te openen in een IFC-viewer.

Is er extra hulp nodig, neem dan contact op met de helpdesk, dan kijken we even mee.
Of stuur het bestand op met een toelichting om welke Properties het gaat.