Archicad Trial licentie aanvragen

Het is mogelijk een volledige versie van Archicad 30 dagen gratis uit te proberen via de website van Graphisoft.
Voor de aanvraag van een trial licentie is een creditcard benodigd.
Zonder tijdige opzegging verandert de trial in een maandelijks abonnement. Zeg daarom de trial na aanmelding op, om onvoorziene kosten te voorkomen. De directe opzegging heeft geen invloed op de duur van de trial (30 dagen). De stappen voor het opzeggen van de trial licentie vind je verderop in dit artikel.

Trial licentie verkrijgen

Volg onderstaande stappen om een Trial licentie te verkrijgen:
  1. Ga naar de pagina Try Archicad op de Graphisoft website en kies hier voor 'Professional user'
  2. Selecteer de versie: Nederland en België. Vul een telefoonnummer en een 'Company' naam in en klik op Request Trial License.
    Voor individuele gebruikers geldt dat de 'Company' naam zelf kan worden bedacht

3. Er wordt nu gevraagd naar een Graphisoft ID. Is er nog geen Graphisoft ID aanwezig dan kan dit hier aangemaakt worden door te klikken op 'Registreren'.
    Meer over het aanmaken van een Graphisoft ID.
  4. Via de mail gekoppeld aan het Graphisoft ID wordt er nu een 'Coupon' ontvangen. Klik in de mail op 'Coupon inwisselen'
  5. Selecteer een Land (in dit geval Netherlands of Belgium/Dutch speaking) en klik op 'Next'.
  6. Kies voor de Archicad Subscription en klik op 'Next'.
  7. Kies hier voor 'Monthly'. Vul bij Coupon code de code in uit de mail in en klik op 'Apply'. Het totaal bedrag verandert in 0 € . Klik op 'Next'.

8. Vul hier de betaal gegevens in en klik op 'Next'.
  9. De 'Service Partner' voor eventuele technische support wordt nu zichtbaar. Klik op 'Next'.
  10. Review de order en klik op 'Next'.
    Met het aanvinken van het onderstaande wordt bevestigd dat de aankoop (zonder opzegging) automatisch omgezet wordt in een betaald abonnement.

11. Vul de Creditcard gegevens in en klik op 'Place order'.
  12. Het proces is voltooid en Archicad kan nu gedownload en geïnstalleerd worden.
  13. Volg de stappen voor download en installatie. Kies de juiste versie van Archicad behorend bij het besturingssysteem van de computer.
  14. Nadat je Archicad hebt gedownload en geïnstalleerd, log je in met je Graphisoft ID om de licentie te activeren.

Trial licentie opzeggen

Zeg de trial licentie meteen op na het doorlopen van de bovenstaande stappen op. Zo worden eventuele onvoorziene kosten meteen voorkomen. Het opzeggen gaat als volgt:
  1. Ga naar de Graphisoft ID website en log in.
  2. Klik rechtsboven op het ronde icoontje. Er opent nu een menu. Klik op Subscriptions.
  3. Klik in het volgende scherm op 'Manage'.
  4. Selecteer de 'Protection key' van de trial aan en klik op 'Make Changes'.
  5. Selecteer 'Cancel license at the end of the current service period' en klik op 'Next'.
  6. Bevestig de opzegging. Klik vervolgens op 'Confirm cancellation'.
  7. Het proces is voltooid wanneer het onderstaande venster verschijnt met daarin de bevestiging en datum van de annulering dat de Archicad subscription geannuleerd zal worden over 30 dagen. Een bevestiging wordt ook via de mail ontvangen.