Archief - BIMserver en Teamwork omzetten naar BIMcloud

Om met Teamwork met een nieuwe Archicad versie te kunnen werken, moet daarvoor de nieuwe versie BIMcloud (Basic) geïnstalleerd worden. Deze kan in principe geïnstalleerd worden naast de oude versie. Na de installatie van de nieuwe versie kunnen bestaande Teamworkprojecten dan omgezet worden naar de nieuwe Archicad versie.
Deze optie is mogelijk bij een migratie naar de eerstvolgende versie, bijvoorbeeld van Archicad 19 naar 20 of 20 naar 21. Volg hiervoor de handleiding in het Graphisoft helpcenter en het artikel Voorbereiding en installatie BIMcloud server.

Als Archicad versies overgeslagen worden is echter aan te raden projecten als *.pln-bestand op te slaan, naar de nieuwe versie te migreren en op de nieuwe BIMcloud (Basic) opnieuw te delen.
Voer hiervoor de volgende stappen uit:
  1. Log in op het te migreren Teamwork project
  2. Zorg ervoor dat alle teamleden een Send & Receive uitvoeren
  3. Kies pas daarna zelf voor Send & Receive
  4. Kies in het menu File > Save as...
  5. Stel het bestandsformaat Archicad Solo Project met de bestandsextensie 'PLN' in en sla het bestand op
  6. Migreer het project naar de nieuwe versie volgens deze Helpcenter artikelen over de projectmigratie:
    1. Projecten omzetten naar een volgende Archicad versie
    2. Een bestaand project of template omzetten naar Archicad 24
    3. Bibliotheekmigratie naar een volgende versie
  7. Zorg bij de bibliotheekmigratie ervoor dat er geen bibliotheken meer van de oude BIMserver geladen worden
  8. Deel het project opnieuw op de nieuwe BIMcloud (Basic)