BIMcloud SaaS - samenwerken met andere partijen

BIMcloud SaaS - samenwerken met andere partijen

Dit artikel geldt voor:
  1. BIMcloud SaaS
 
Wanneer meerdere bureaus of externe partijen wensen samen te werken aan een Archicad project, dan kan dit eenvoudig via teamwork. Voordat je aan de slag kan met teamwork, moet er een BIMcloud voorzien worden. BIMcloud SaaS is in deze situaties een optimale oplossing. Niet alleen kan je snel na aankoop aan de slag, maar biedt het ook meteen een beveiligde omgeving die volledig gescheiden is van je eigen kantoornetwerk en server. Hieronder worden verschillende scenario's geschetst met de stappen om de BIMcloud correct in te stellen.
Om samen te werken op een BIMcloud SaaS is een BIMcloud SaaS-licentie nodig.
-> De (on-premises) BIMcloud-licenties kunnen niet gebruikt worden in een SaaS-omgeving.
-> Samenwerken waarbij elke partij zijn eigen licentie verzorgt, is enkel mogelijk wanneer de SaaS licenties gekocht zijn via de legacy Graphisoft webwinkel.






Eén partij zorgt voor de licenties.

Wanneer één partij al werkt met BIMcloud SaaS of het beheer van de BIMcloud SaaS en de licenties volledig op zich wil nemen, dan kan deze partij de licentie aanschaffen via de Graphisoft-webwinkel of hun Graphisoft ID-companypagina. De eventuele facturatie naar externen moet intern bekeken te worden.

Indien nog geen SaaS subscription geimplementeerd is, dan kan er ook gekozen worden om met Cloud-licenties te werken. Hou er rekening mee dat deze licenties enkel gebruikt kunnen worden op deze BIMcloud.

In de BIMcloud Manager kan deze licentie vervolgens worden toegekend op basis van Graphisoft ID. Zo kan deze gebruiker inloggen op de BIMcloud SaaS-omgeving en/of toegang tot het project krijgen via zijn Graphisoft ID inloggegevens. En is er altijd een licentie beschikbaar.
De Graphisoft ID kan tot een ander bedrijf behoren.

Praktijkvoorbeeld: 'Bedrijf A' wil samenwerken aan een project van 'Bedrijf B'. 'Bedrijf B' heeft reeds een BIMcloud SaaS.
1) Bedrijf B verhoogt zijn aantal licenties.
2) Bedrijf B voegt het teamlid van Bedrijf A toe op hun BIMcloud SaaS als gebruiker via het Graphisoft ID.
3) Het teamlid van Bedrijf A ontvangt de uitnodiging en accepteert deze. 
4) Bedrijf B stelt een licentie beschikbaar voor het externe teamlid (bijvoorbeeld "Automatic" of "Assign license on this BIMcloud" of "Assign license to Graphisoft ID" en kent passende de rollen en rechten toe.


Elke externe partij brengt zijn eigen licentie.

Deze optie is momenteel niet meer beschikbaar. Graphisoft werkt aan een alternatief hieraan.

Elke partij sluit een subscription/abonnement af via de (Legacy) Graphisoft-webwinkel. Het project zal worden gehost op de BIMcloud SaaS van één partij, terwijl andere partijen werken via teamwork samen het project.

In de BIMcloud Manager  worden de externe gebruikers toegevoegd aan de users. Via "Bring your own license" geven we aan dat deze gebruiker zijn eigen licentie voorziet. 

Praktijkvoorbeeld: 'Bedrijf A' wil samenwerken aan een project van 'Bedrijf B'. 
1) Bedrijf A en Bedrijf B sluiten elk een subscription SaaS af via de Legacy Graphisoft webwinkel.
2) Bedrijf B voegt het teamlid van Bedrijf A toe op hun BIMcloud SaaS als gebruiker via het Graphisoft ID.
3) Het teamlid van Bedrijf A ontvangt de uitnodiging en accepteert deze. 
4) Bedrijf B stelt kent passende de rollen en rechten toe en stelt de optie 'Bring your own license' in voor deze gebruiker.


De Graphisoft ID van deze externe gebruikers dienen niet aan dit bedrijf B gekoppeld zijn om deze samenwerking tot stand te brengen.



Meer informatie


    • Related Articles

    • BIMcloud SaaS - Archicad Teamwork met Software as a Service

      Systeemvereisten Mits BIMcloud SaaS een service is dat wordt aangeboden en gehost door Graphisoft, moeten de gebruikers enkel voorzien dat hun netwerk voldoet aan de netwerkeisen van BIMcloud. Aankoop en Licenties Voorbereiding Vooraleer het ...
    • Verschil tussen BIMcloud Basic, BIMcloud en BIMcloud SaaS

      In dit artikel plaatsen we 3 BIMcloud toepassingen naast elkaar. In grote lijnen worden de verschillen geschetst en aandachtspunten naar voor gebracht. Voor een gedetailleerd overzicht tussen deze producten kan volgende website geraadpleegd worden: ...
    • BIMcloud User Licenties

      Dit artikel is van toepassing voor: BIMcloud BIMcloud SaaS BIMcloud heeft extra functionaliteiten ten opzichte van BIMcloud Basic, daar zijn dan ook extra BIMcloud User Licenties voor nodig. Voor een overzicht van de functionele verschillen en ...
    • BIMcloud backup terugplaatsen

      Dit artikel geldt voor: BIMcloud Basic BIMcloud BIMcloud SaaS Hieronder zijn telkens de stappen uitgelegd per type snapshot om deze terug te plaatsen. Om backups in te stellen en snapshots terug te zetten moet een gebruiker op de BIMcloud ingelogd ...
    • BIMcloud backup beheren

      Dit artikel geldt voor: BIMcloud Basic BIMcloud BIMcloud SaaS In de BIMcloud Manager kunnen de instellingen rondom het maken van back-ups/snapshots. Er zijn drie verschillende snapshots mogelijk : PLN project snapshots, BIM project snapshots en ...