BIMx Hyper-modellen bekijken

Met BIMx is het mogelijk om door het gebouw heen te lopen vóórdat het gebouwd is. Gebruik BIMx om de inpassing van het ontwerp binnen de omgeving te presenteren of laat de klant het ontwerp zelf ervaren. BIMx kan ook gebruikt worden om ontwerp-aspecten van het gebouw te toetsen, bijvoorbeeld de routing door het gebouw of de inrichting van de bouwplaats.
BIMx kan gebruikt worden als communicatiemiddel voor de gehele bouwkolom. Het is mogelijk om in het model te meten, of informatie op te vragen over bepaalde elementen. Belangrijke punten die niet gemist mogen worden, kunnen in een presentatie als plaatje of als filmpje in de galerij binnen het BIMx model opgeslagen worden.

In dit artikel wordt beschreven hoe BIMx Hyper-modellen bekeken kunnen worden.

Zie voor meer informatie over het aanmaken, updaten, uploaden en delen van BIMx de volgende artikelen:
  1. Het maken en updaten van BIMx Hyper-modellen
  2. Het uploaden en delen van BIMx Hyper-modellen

Tablets en Smartphones: BIMx en BIMx PRO functionaliteiten

De BIMx Hyper-modellen kunnen met gelinkte 2D informatie, op mobiele apparaten onder iOS (iPhone, iPad) en Android, bekeken worden via de applicatie BIMx. Deze applicatie is te downloaden via de AppStore / Playstore of via de BIMx Model Transfer Site (1) bij een geselecteerd BIMx Hyper-model. Wat de voordelen van het gebruik van BIMx voor klant en ontwerper zijn wordt op deze pagina over BIMx van GRAPHISOFT toegelicht.

Vanaf medio 2020 is de BIMx App voor iOS niet meer apart als PRO applicatie te downloaden. De PRO functies worden samengevoegd in één applicatie "BIMx". Vanuit de BIMx app kan op extra PRO functionaliteiten geabonneerd worden.
Voor meer informatie over de PRO functionaliteiten zoals de mogelijkheid om grote modellen te openen of te communiceren via BIMcloud Teamwork Messaging in BIMx zie het artikel: BIMx PRO functionaliteiten

Desktop BIMx viewer

BIMx Hyper-modellen zijn ook op desktop computers te bekijken. Navigeer door 3D model en bekijk direct, gekoppelde 2D Layouts en BIM data. De laatste generatie BIMx desktop viewers is uitgerust met uitgebreide navigatie mogelijkheden en verbeterde prestaties in snelheid. Lees meer over de laatste generatie desktopviewers op de website van Graphisoft
De gratis BIMx viewer op desktop of laptop is te downloaden via http://www.graphisoft.com/downloads/bimx/ en wordt daarnaast ook beschikbaar gesteld bij de gegeven links op de BIMx Model Transfer Site

BIMx Web Viewer

Het BIMx Hyper-model kan ook direct in de browser bekeken worden, zonder dat er een applicatie op tablet, smartphone of desktop geïnstalleerd hoeft te worden. Dit kan met de BIMx Web Viewer. Op de BIMx Transfer site kan een geüpload model geselecteerd worden. Na het aanklikken van dit model kan er vervolgens op play knop (3) gedrukt worden en kan het model met 2D informatie bekeken worden.