Correcte 2D weergave in Schedules tonen

Dit artikel is van toepassing op Archicad 24

Probleem

Het kan zijn dat er aanpassingen zijn gedaan in de Model View Options, maar dat deze niet zichtbaar zijn in de Schedule.
Er is bijvoorbeeld aangevinkt dat in een ramen- en deurenstaat (kozijnstaat) ook de submaatvoering getoond moet worden, maar toch wordt dit niet zichtbaar in de Schedule.
Met de release van Archicad 25 is de bug met betrekking tot de de ontbrekende aanzichten verholpen in de ramen-en deurenstaten. Archicad 25 en de KeyMember Editie kunnen hier> gedownload en geïnstalleerd worden.

Oorzaak

In Archicad 24 reageert het 2D symbool van een object, raam of deur niet juist op wijzigingen in de Model View Options Combinations in combinatie met de Interactive Schedules.
Het gaat hierbij om wijzigingen die gemaakt worden in de volgende tabbladen van de Model View Option Combinations:
  1. Opties voor blbliotheekonderdelen
  2. Ramen- en deurenstaat in Interactive Schedules

Oplossing

Aan een oplossing hiervoor wordt gewerkt door GRAPHISOFT. Tot die tijd zijner twee mogelijke work-arounds:

1. Opnieuw laten opbouwen van de View

1. Open de Model View Options Combinations
    (via Document > Model View > Model View Options)
  2. Selecteer aan de linkerkant de oorspronkelijk combinatie
  3. Stel de instellingen van het tabblad 'Ramen- en deurenstaat in Interactive Schedules' naar wens in
  4. Open de Schedule
  5. Kies voor Rebuild & Regenerate
    Deze verborgen optie kan worden opgeroepen door de Shift (Mac) of de Alt (Windows) in te drukken en dan te navigeren naar het menu View > Refresh > Rebuild & Regenerate.

Als niet duidelijk is welke Model View Options Combination oorspronkelijk is gebruikt, kan dit achterhaald worden in de View Settings of via de Quick Options:
  1.  Open de Quick options via Windows > Paletes > Quick Options.
  2. Activeer de Schedule met een dubbel klik
  3. Open de Model View Option Combination via het icoontje
Bij veel bureaus is er maar één set aan instellingen van de Ramen- en deurenstaat nodig. In dit geval kunnen de instellingen van het tabblad 'Ramen- en deurenstaat in Interactive Schedules' voor alle Model View Options Combinations gelijk worden getrokken. De instellingen van dit tabblad zijn namelijk alleen van toepassing op ramen en deuren in de Schedules. Met deze methode kunnen Drawings gelinkt blijven aan de oorspronkelijke Views.

2. Maak een duplicaat van de Schedule

Als een duplicaat wordt gemaakt van de gewenste Schedule kunnen de gewenste instellingen van de Model View Options Combinations geheel opnieuw worden gekoppeld. Bestaande Drawings op Layouts moeten echter opnieuw worden aangewezen.
  1. Sluit het tabblad van de Schedules
  2. Open de Model View Options Combinations (via Document > Model View > Model View Options)
  3. Stel het tabblad 'Ramen- en deurenstaat in Interactive Schedules' in naar wens
  4. Maak deze Model View Options Combinations actief in de plattegrond (!)
  5. Open nu de Scheme Settings (Document > Schedule > Scheme Settings)
  6. Selecteer de oorspronkelijke Schedule, kies New > Duplicaat
  7. Maak de gedupliceerde Schedule actief
  8. Indien de weergave niet direct juist is, herbouw dan de weergave via Rebuild & Regenerate:
    Deze verborgen optie kan worden opgeroepen door de Shift (Mac) of de Alt (Windows) in te drukken en dan te navigeren naar het menu View > Refresh > Rebuild & Regenerate.

9. Sla op als een nieuwe View
Bekijk onderstaande video waarin deze methode wordt gedemonstreerd

Bestaande Drawings kunnen gelinkt worden aan de nieuwe View door deze te selecteren en in het rechtermuisknopmenu te kiezen voor 'Link Drawing To'. Kies uit de lijst de nieuwe View.