Ramen en deuren niet volledig zichtbaar in ramen- en deurenstaat

Ramen en deuren niet volledig zichtbaar in ramen- en deurenstaat

Worden de ramen en deuren in de kozijnstaat (niet) volledig zichtbaar met aanzicht en plattegrond, dan kan dat meerdere oorzaken hebben. Deze worden hieronder besproken met de mogelijke oplossingen.
Voor  Archicad 24 is er specifieke oorzaak, die wordt toegelicht in het artikel  correcte 2D weergave in Schedules tonen

Het overzicht is niet up-to-date

Een eerst stap is altijd het opnieuw laten opbouwen ofwel genereren van de Ramen- en deurenstaat. Roep deze verborgen optie als volgt op:
  1. Druk de SHIFT (Mac) of de ALT (Windows) in
  2. Ga naar het menu View > Refresh > Rebuild & Regenerate

Een deel van de aanzichten wordt niet getoond

Wordt een deel van de ramen en deuren goed getoond en een deel niet, dan kan er het volgende aan de hand zijn:
  1. Het gaat om een eigen gemaakt raam
    Lees dan de aanwijzingen door voor het weergeven van zelfgemaakte ramen en deuren.

2. Het raam of de deur staat voor de plattegrond weergave op 'Projected'
    De methode voor het tegelijkertijd weergeven van plattegrond en aanzicht werkt alleen met de instelling 'Symbolic':
    1. Selecteer raam of deur in het model
    2. Open de instellingen
    3. Ga naar het onderdeel 'FLOOR PLAN AND SECTION' > 'FLOOR PLAN DISPLAY'
    4. Selecteer bij 'Floor Plan Display' de optie 'Symbolic'

Er ontbreekt informatie in het aanzicht en of plattegrond

Als voor alle ramen en/of deuren dezelfde informatie ontbreekt, kan het aan de hierboven genoemde zaken liggen. In de meeste gevallen zal het echter aan de instellingen van de Model View Options voor de ramen- en deurenstaat liggen.