De Archicad Interface

Archicad draait zowel op het Apple als Windows besturingssysteem. De meeste schermafbeeldingen zijn gemaakt op Apple; op Windows ziet het er een klein beetje anders uit, maar de functionaliteit is identiek.

Uitgebreide uitleg over de Navigator staat in het artikel Navigeren door het project - Navigator.

Filteren met Quick Options

Met de Quick Options helemaal onder aan het scherm kan het model worden gefilterd zodat de juiste elementen zichtbaar zijn in de gewenste verschijningsvorm (o.a. de schaal en lagen). Deze kunnen te allen tijde gewisseld worden en worden vastgelegd door het maken van een View.

Gereedschappenbalk

Klik op een icoon van een gereedschap om deze te activeren. Op dat moment is het gereedschap klaar om mee te werken en kan er direct mee getekend worden. Er zijn diverse soorten gereedschappen voor selecteren, modelleren (Design) of documenteren (Document). Klik op het kopje om een groep van gereedschappen uit te vouwen zodat de gereedschappen zichtbaar worden,

Eigenschappen bekijken met de Infobox

In de Infobox worden de meest gebruikte instellingen van het actieve gereedschap getoond. Worden elementen in het project geselecteerd, dan geeft de Info Box de eigenschappen van die elementen weer. Klik op het gereedschap-icoon om nog meer eigenschappen te zien of in te stellen.

Geopende vensters bekijken met Tabbladen

Als een venster (aanzicht, doorsnede, Layout, 3D) eenmaal is geopend via de Navigator, verschijnt deze als tabblad. Zo kunnen vensters sneller geopend worden.
Bovenin bevindt zich de Menu balk met daar alle beschikbare acties, waaronder bestandsbeheer.

Toolbar

De meest gebruikte acties zijn snel beschikbaar als icoontjes in de Toolbar.

Statusbar

Hierin geeft Archicad aan wat de volgende handeling is die gedaan moet worden. Deze vindt je helemaal linksonder in het scherm