IFC modelexport voor Madaster

In dit artikel wordt beschreven hoe een Archicad model voor een Madaster materialenpaspoort voorbereid kan worden. Madaster fungeert als een publieke online bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving met het doel afval te elimineren door materialen een identiteit te geven. Lees meer hierover op de website van Madaster.
De werkwijze van het systeem van Madaster is geen onderdeel van dit artikel. Een uitgebreide handleiding is op de website van Madaster te vinden.

Verwijzigingen

In de bijlage van dit artikel wordt verwezen naar een Tip & Truc en andere informatie, hieronder zijn deze links naar deze artikelen en pagina's te vinden:
  1. Tip & Truc 112: Werkmethodiek uitwisseling op basis van BIM Basis ILS
  2. Download Archicad 24 Madaster Export Translator (alleen voor KeyMembers)
    Voor het importeren van deze Translator lees het artikel IFC Translators importeren
Vanaf Archicad 25 is de translator opgenomen in de template van de KeyMember Editie.
  1. BIMcollab ZOOM
  2. Download BIMcollab ZOOM