Automatische maatvoering - interieur

Bij het automatisch dimensioneren binnen een gebouw wordt er één maatlijn per keer geplaatst. Alle geselecteerde wanden die door een denkbeeldige lijn doorkruist worden, worden in die ene maatlijn opgenomen.

Automatisch maatvoeren binnenwanden (plattegrond)

Zie ook de video in het artikel Maatvoering voor de werking van het automatisch maatvoeren.
  1. Open de Dimension Tool, controleer de instellingen, kies een maatvoeringstype en een laag
  2. Selecteer de wanden die gemaatvoerd moeten worden op de plattegrond
  3. Ga naar ‘Documents > Annotation > Automatic Dimensioning > Interior Dimensioning…’
    of klik op het icoon in de knoppenbalk
  4. Kies de gewenste instellingen
  1. Of kolommen tussen de middelpunten of eindpunten bemaat moeten worden
  2. Hier kan gekozen worden om alle skins van een composite of complex profile te maatvoeren. Of er kan gekozen worden voor 'Automatically dimension walls and Slabs'. Dan kan er aangegeven worden de buitenkanten te maatvoeren, de kern/hetgeen dat dragend is en/of tussen de Referentie lijnen.
  1. Teken de denkbeeldige lijn (kettinglijn) haaks op de te maatvoeren wanden, eventueel met een knik
  2. Wanneer alle wanden zijn doorsneden, klik nogmaals op het laatste punt om de tekenbewerking af te sluiten
Alleen wanden loodrecht op de getekende lijn worden gemaatvoerd.
  1. Klik met de hamercursor om de dimensioneringslijn aan te geven of bepaal deze numeriek
Met de automatische maatvoering - interieur kunnen ook kolommen en vloeren in de plattegrond gemaatvoerd worden.
Gebruik voor het maatvoeren van deuren in een lange gang (aanzicht) de Exterior Dimensioning.