Licenties - Een (nieuwe) Hardware Key activeren

CodeMeter - Hardware Key

In het algemeen wordt met de eerste installatie van Archicad onderstaand proces automatisch doorlopen.
Onderstaande stappen zijn bedoeld voor een licentieserver of in geval License Manager Tool is verwijderd:
  1. Verwijder de sleutel (USB-stick) uit het systeem
  2. Download de License Manager Tool
  3. Installeer het programma
  4. Plaats de sleutel (USB-stick) in het systeem
  5. Start de License Manager Tool en volg de instructies
    Hierbij zal de Codemeter software geïnstalleerd worden. Deze is nodig om de licentie te kunnen gebruiken en om de netwerkfunctie in te kunnen stellen.
Indien van toepassing (allen op een werkstation waarop Archicad nog geïnstalleerd moet worden):
  1. Ga verder met de installatie van Archicad en mocht het van toepassing zijn de Archicad KeyMember software.
    Zijn deze al geïnstalleerd, dan kan Archicad gestart worden.

WibuKey - Hardware Key

De WibuKey is niet geschikt voor gebruik met Archicad 19 en hoger en wordt al langer niet meer verstrekt. Doorloop hiervoor eerst het migratieproces zoals beschreven in dit artikel. De eventueel benodigde code is verstuurd in het voorjaar van 2015, neem hiervoor zonodig contact op met KUBUS via info@kubusinfo.nl of door te bellen naar +31 (0)40 213 19 50.

Bekijk de verschillen tussen Software Key en Hardware Key in het artikel: Overzicht licentievormen sleutels.