Het Mesh-gereedschap: woningrij of kerktoren voor Stedenbouwkundig plan maken

Het Mesh-gereedschap: woningrij of kerktoren voor Stedenbouwkundig plan maken

Voor meer informatie over het instellen van het Meshgereedschap zie het artikel: Het Mesh-gereedschap: landschap met onregelmatige oppervlakten maken.

Eenvoudig huis / woningrij voor stedenbouwkundig plan:

1. Kies in het instellingenvenster, van het Mesh gereedschap:
    1. De gewenste materialen
    2. De gewenste hoogte voor de goot en nok van de woning. In het voorbeeld kiezen we voor dikte onderplaat en niveau bovenkant onderplaat een gelijke waarde (6000 mm). Dit is de goothoogte.
    3. Kies bij Model voor All Ridges Sharp

2. Klik op OK
  3. Teken de Mesh-omtrek met de gewenste lengte en breedte voor de woning(rij)
  4. Selecteer de Mesh en voeg op het midden van beide kopse kanten een punt toe met behulp van het Pet Palette

5. Klik op de nieuwe punten en kies voor het icoon met de Z-waarde in het Pet Palette. En vul de gewenste waarde in voor de nok: dit is het verschil tussen de nokhoogte en de goothoogte. Dus in het geval van het voorbeeld 3000 mm.

Wanneer de doorsnede van de schematische woningen altijd hetzelfde is, kan dit eenvoudiger getekend worden met behulp van een Complex Profile en het wandgereedschap.
De rijen kunnen dan ook automatisch op elkaar worden aangesloten.

Of er kan gebruik gemaakt worden van de objecten:
  1. Huis stedenbouwmodel
  2. 90 Ontwerp terrein - stedenb. huis KME

1 punt erbij maken (piramide of kerktoren):

1. Teken de omtrek van de Mesh
  2. Selecteer de Mesh
  3. Zorg dat het Mesh-gereedschap actief staan in de gereedschapsbalk
  4. Controleer of de geometrie methode op polygoon methode staat:

5. Dubbelklik op het gewenste punt om een extra punt toe te voegen

Gebruik eventueel de Snap Guides (tijdelijke hulplijnen en -punten) om het midden te bepalen
  1. Kies voor 'No Surface Fitting'
  2. Klik op 'OK' en het punt wordt geplaatst
  3. Klik op het nieuwe punt, kies het Z-waarde icoon in het Pet Palette en vul de gewenste hoogte in
  4. Klik op 'OK'