Geprofileerde dakplaten

Met de Accessories Add-on is het mogelijk om speciale objecten toe te voegen aan het Archicad model op basis van dakelementen, wanden en vloerelementen.
In dit artikel wordt uitgelegd hoe met behulp van deze Add-on speciale objecten kunnen worden toegevoegd aan een Single Plane Roof element om bijvoorbeeld een Aluminium Felsdak te maken.

Installatie add-on

1. Download de Accessories Add-on
  2. Voeg via de Library Manager de speciale Accessories Library toe als Linked Library aan het Archicad project
    Deze is terug te vinden in de installatie folder van Archicad XX.

3. Voeg de commando's toe aan de werkomgeving
    De uitleg hiervoor staat in: Goodies/ Add-ons na installeren in de werkomgeving tonen

Gebruiken add-on

1. Maak de gewenste Single Plane Roof elementen actief door deze te selecteren

2. Kies de Roof accessoire via het menu Design > Design Extra’s > Accessories

3. Selecteer de gewenste profilering (staande naad, golf plaat of zwaluwstaart) en stel de parameters in

4. Klik op OK
    Het object wordt direct associatief geplaatst op het geselecteerde dakvlak.
Sla de instellingen op als object favorieten om ze snel te kunnen toepassen.