Upgraden / downgraden / herinstallatie / herstellen backup van een besturingssysteem

Upgraden / downgraden / herinstallatie / herstellen backup van een besturingssysteem

Niet elke versie van Archicad werkt op elk besturingssysteem
Archicad is beschikbaar voor zowel Windows als MacOS en ondersteunt de besturingssystemen die op dat moment beschikbaar zijn.
Gewoonlijk wordt een specifieke versie gedurende ongeveer 2 tot 3 jaar ondersteund voor nieuwere besturingssystemen.
Controleer op onze helpcenterpagina of die van Graphisoft welke besturingssystemen een specifieke Archicad versie ondersteunen.

Er zijn verschillende manieren om een besturingssysteem te wijzigen:
  1. upgraden
  2. downgraden
  3. herinstalleren na formatteren
  4. terugzetten van een back-up (bijvoorbeeld van een Image of Time Machine)
In alle gevallen moet de licentiesleutel worden ge-upload naar de License Pool (of Licenses), omdat anders de sleutel onherstelbaar kan beschadigen. Volg dit artikel om de licentie te uploaden.
Is het toch misgegaan? Neem dan contact op met onze helpdesk. Een licentiesleutel die op deze wijze corrupt is geraakt, kan hersteld worden, maar daar zijn mogelijk administratiekosten aan verbonden.