Verschil tussen de template van Archicad 26 en 27 (KME) NL

Verschil tussen de template van Archicad 26 en 27 (KME) NL

In dit artikel worden de wijzigingen in de Archicad 27 NL (KME) template ten opzichte van de Archicad 26 NL (KME) template aangegeven. Deze wijzigingen zijn belangrijk bij het omzetten van projecten en templates naar een volgende versie. Lees voor meer specifieke informatie daarover Template omzetten naar volgende Archicad versie en Een bestaand project omzetten naar Archicad 27.
Bekijk de Nieuwe features in Archicad 27 alvorens  te beginnen met de implementatie van de bureautemplate

Gekoppelde bibliotheek

  1. De Archicad bibliotheek (KME) 26 is vervangen door de Archicad bibliotheek (KME) 27
  2. Om gebruik te maken van de geïntegreerde MEP modelleer functie dient ook de MEP bibliotheek 27 te worden toegevoegd of vervangen te worden als gelinkte bibliotheek (deze staat in de Graphisoft > Archicad 27 programma folder).
  3. Neem zeker een kijkje bij KME Bibliotheek nieuwe features om de nieuwigheden te ontdekken.

Werkmethodiek en gereedschap

Graphic Override Rules

In Archicad 27 is het Graphic Override Rules venster overzichtelijker gemaakt. Er is een mappenstructuur toegevoegd en de regels kunnen handig via Drag and Drop toegevoegd worden aan de mappen.



Attributen

Algemeen

Vanaf Archicad 27 hebben nu alle attributen de mogelijkheid tot een map- of lijstweergave.
Ze kunnen, naast de Attribute Manager, beheerd worden met het Attributes palette (Options > Element Attributes > Attributes...).

Alle attributen hebben een naam en een indexnummer. Dit indexnummer wordt in Archicad gebruikt om de gekozen attributen in te stellen. Als het indexnummer dus overschreven wordt zal het bepaalde attribuut op alle gekozen plekken ook overschreven worden. Lees hiervoor even het artikel over Attributen.

Let op!
Vele attributen hebben een onderlinge connectie die behouden kan worden bij export en import. Zo kunnen de Fills die voor een specifiek Building Material gebruikt worden mee geëxporteerd wanneer de optie "Include all Associated Attributes" aangevinkt is. 
Kies ervoor om deze optie NIET aan te vinken. Hierdoor wordt voorkomen dat eerder ingestelde attributen worden overschreven of dat er vervuiling optreedt van de andere attributen.

Layers en Layer Combinations

Geen aanpassingen

Lijnen / Line Types

Het Settingsvenster van de Lijntypes heeft een facelift gekregen. Ze kunnen overzichtelijk in mappen geordend worden.
Hierdoor is er de mogelijkheid om te kiezen voor een map- of lijstweergave.


Arceringen / Fill Types

Ook voor arceringen is er gekozen om deze te ordenen in een mapstructuur. Hierdoor valt de nummering, voor de arceringen, weg. Er kan gekozen worden voor een map- of lijstweergave.


Materialen / Building Materials

Geen aanpassingen

Samengestelde bouwdelen / Composites

Geen aanpassingen

Pensets

Geen aanpassingen

Texturen / Surfaces

Geen aanpassingen


View map

Geen relevante aanpassingen

Layout Book 

Geen relevante aanpassingen
Voeg naar wens Layouts toe in de folderstructuur met de juiste Master Layout, conform de bureau Template

Publisher Sets

Geen relevante aanpassingen
Nieuw toegevoegde Layouts worden automatisch in de betreffende Publisher Set geplaatst.

Favorieten

In de meegeleverde template zijn alle nieuwe gereedschappen voorzien van een favoriet met de Default instellingen van de Tool. Deze favoriet wordt gekenmerkt door de toevoeging van een (*) voor de naam. Het betreft de nieuwe gereedschappen voor constructieve analyse en installatietechnisch ontwerpen. Gebruik de export/ import functie om de favorieten in de bureautemplate op te nemen (Window > Palettes > Favorites)

DWG Translators

In Archicad 27 kan gebruik gemaakt worden van een nieuwe, vooringestelde DWG-Translator waarbij het de positie van het model op basis van het Survey Point wordt geëxporteerd.


IFC Translators

Geen relevante aanpassingen voor de template.

    • Related Articles

    • Archief - Verschil template Archicad 23 en 24 (KME) NL

      In dit artikel worden de wijzigingen in de Archicad 24 NL(KME) template ten opzichte van de Archicad 23 NL(KME) template aangegeven. Hierdoor is het makkelijker de beslissing te nemen of de huidige Archicad 23 bureautemplate (of delen hiervan) ...
    • Verschil tussen de template van Archicad 25 en 26 (KME) NL

      In dit artikel worden de wijzigingen in de Archicad 26 NL (KME) template ten opzichte van de Archicad 25 NL (KME) template aangegeven. Deze wijzigingen zijn belangrijk bij het omzetten van projecten en templates naar een volgende versie. Lees ...
    • Archief - Verschil tussen de template van Archicad 24 en 25 (KME) NL

      In dit artikel worden de wijzigingen in de Archicad 25 NL (KME) template ten opzichte van de Archicad 24 NL (KME) template aangegeven. Deze wijzigingen zijn belangrijk bij het omzetten van projecten en templates naar een volgende versie. Lees ...
    • Archief - Verschil tussen de templates NL(KME) van ARCHICAD 22 en 23

      Verschil templates ARCHICAD versies In dit artikel worden de wijzigingen in de ARCHICAD 23 NL(KME) template ten opzichte van de ARCHICAD 22 NL(KME) template aangegeven. Hierdoor is het makkelijker de beslissing te nemen of de huidige ARCHICAD 22 ...
    • Opzet Archicad NL (KME) template

      Een template is een bestand dat specifieke basisinstellingen bevat, waarmee een project gestart wordt. Deze wordt opgeslagen in het bestandsformaat *.tpl. Bij het ontwikkelen van de Nederlandse template is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van ...