Archicad bestanden bekijken zonder licentie

Als Archicad bestanden enkel bekeken hoeven worden is een licentie niet nodig en kan van de gratis Demo-versie gebruik worden gemaakt. Zolang er wijzigingen hoeven te worden gemaakt of onderdelen op te slaan, dan kan de Demoversie worden gebruikt.
  1. Download Archicad en installeer Archicad. Het is noodzakelijk een gratis account bij Graphisoft aan te maken (Graphisoft ID).
  2. Start Archicad en open het bestand (*.pln of *.pla)
Het beste kan de maker van het bestand om een archiefbestand (*.pla) worden gevraagd
  1. Daarna gaat Archicad een licentie zoeken, die niet gevonden kan worden, dus geeft Archicad de melding 'No license found for Archicad'
  2. Kies dan voor 'Run in demo mode'
  3. Bij het allereerste gebruik moet nog het End User Agreement worden goedgekeurd
  4. Archicad start het gekozen bestand verder op
  5. Het hele project kan bekeken worden maar in de linker bovenhoek staat een watermerk met een waarschuwing: "Archicad Demo version. Save, copy and teamwork functions are disabled". Het project kan dus onder geen enkele mogelijkheid worden opgeslagen.
  6. Daarnaast zijn de Save, Save As, Copy en Cut commando's uitgegrijst:

Er is geen speciale Archicad Viewer, de volledige Archicad versie kan worden gebruikt zonder licentie
Voor het eerst aan de slag met een nieuw Archicad project of het Archicad demo model? Lees dan ook onderstaande artikelen:

1. De Archicad interface
  2. Navigeren door het project - Navigator
  3. Navigeren in 2D en 3D