BIMcloud migreren naar een nieuwe versie

Om met Teamwork met een nieuwe Archicad versie te kunnen werken, moet de nieuwste versie BIMcloud (Basic) geïnstalleerd worden. De oude versie kan blijven functioneren, zodat lopende projecten hierop afgerond kunnen worden. Na installatie van de nieuwe versie kunnen bestaande teamworkprojecten omgezet worden naar de nieuwe Archicad versie.

In dit artikel wordt ingegaan op de migratie van de verschillend BIMcloud varianten.

Migreren met BIMcloud Basic

BIMcloud Basic ondersteund één versie van Archicad en daarom wordt voor elke versie van Archicad een aparte BIMcloud Basic geïnstalleerd. De nieuwe versie BIMcloud software kan naast de oude versie(s) op hetzelfde systeem geïnstalleerd worden of op een ander systeem.
Installeer echter niet meer dan drie versies op hetzelfde systeem.

Volg hiervoor onderstaande stappen:
  1. Lees voor de installatie van BIMcloud Basic het artikel Voorbereiding en installatie BIMcloud server
  2. Zorg vóór de installatie ervoor dat alle wijzigingen van alle werkstations naar de BIMcloud verzonden zijn en maak een backup. Er bestaan verschillende mogelijkheden om backups te maken. Lees hiervoor de BIMcloud backup beheren
  3. Download de nieuwste versie van de BIMcloud software via Download en installatie Archicad - navigeer naar BIMcloud
  4. Installeer een nieuwe BIMcloud Basic en kies tijdens de configuratie de Archicad versie die hiermee gebruikt zal worden
    Dat kan op hetzelfde systeem zijn als de vorige versie. Volg hiervoor de uitleg in Installatie BIMcloud
  5. Importeer desgewenste rollen en gebruikers van de vorige BIMcloud Basic versie of configureer deze opnieuw.
  6. Nu kunnen de Teamworkprojecten gemigreerd worden. Volg hiervoor de uitleg in:
    1. BIMcloud bibliotheekmigratie
    2. Teamworkprojecten migreren naar een nieuwe versie
Voor de installatie onder Mac OS moet het installatiebestand volledige rechten op de harde schijf hebben. Een installatie kan alleen onder 'Applications' (Programma’s) gedaan worden. Als een eerdere versie van BIMcloud op een andere locatie is geïnstalleerd zal deze eerst verplaatst moeten worden. Lees voor de installatie dit helpcenter artikel: https://helpcenter.graphisoft.com/knowledgebase/95476/

Migreren met BIMcloud

Bij gebruik van BIMcloud kunnen er Teamworkprojecten van meerdere versies van Archicad in dezelfde BIMcloud gebruikt worden. Wel is van belang dat de server waarop deze staat aan de systeemeisen van BIMcloud voldoet.

Zorg vóór de installatie ervoor dat alle wijzigingen van alle werkstations naar de BIMcloud verzonden zijn en maak een backup. Er bestaan verschillende mogelijkheden om backups te maken. Lees hiervoor de  BIMcloud Backup Guide in het Graphisoft Helpcenter of BIMcloud backup beheren.

Update de bestaande BIMcloud installatie naar de laatste versie:
  1. Log in op de BIMcloud
  2. Controleer via het Dashboard of er updates beschikbaar zijn
  3. Voer deze update uit
  4. Nu kunnen de Teamworkprojecten gemigreerd worden Volg hiervoor de uitleg in:
    1. BIMcloud bibliotheekmigratie
    2. Teamworkprojecten migreren naar een nieuwe versie

Migreren met BIMcloud SaaS

Omdat het IT onderhoud door Graphisoft gedaan wordt hoeven alleen de projecten omgezet te worden naar de volgende versie. Volg hiervoor de uitleg in:
  1. BIMcloud bibliotheekmigratie
  2. Teamworkprojecten migreren naar een nieuwe versie

Importeren van rollen en gebruikers van BIMcloud naar de nieuwe Archicad versie

De stappen zijn terug te vinden in Gebruikers beheren.