Een bestaand project omzetten naar Archicad 25

Een bestaand project omzetten naar Archicad 25

In Archicad 25 worden verbetering in werkmethodieken en features geïntroduceerd gericht op het geïntegreerd ontwerpen, documenten, visualiseren en uitwisselen. Voor de migratie van projecten zijn er enkele minimale aandachtspunten die in dit artikel beschreven worden. 
Bekijk voordat projecten omgezet worden de   Archicad 25 nieuwe features handleiding . Ook de toevoeging die zijn gemaakt in de KeyMember Editie voor Archicad 25 kunnen een meerwaarde bieden in het project.
Door deze ook toe te voegen kan er gebruik gemaakt worden van alle nieuwe werkmethodieken uit de KeyMember Editie. 
Bekijk de nieuwe toevoegingen in de KeyMember Editie in onderstaande artikelen. 
  1. Verschil tussen de template van Archicad 24 en 25 (KME) NL
  2. Verschil tussen de template van Archicad 24 en 25 (KME) BE
Om deze mogelijkheden in het bestaand project toe te voegen worden de stappen gebruikt die ook bij het omzetten van de template van toepassing zijn. 
Template omzetten naar volgende Archicad versie

Belangrijke aandachtspunten bij het overzetten van het project van Archicad 24 naar Archicad 25 zijn: 
  1. Survey point 
  2. Vernieuwingen constructieve analyse 
  3. ILS 2.0 werkmethodiek - exclusief voor KeyMembers
  4. Houtbouw werkmethodiek - exclusief voor KeyMembers
Stappen voor migraties uit eerdere versies van Archicad zijn te vinden in  archief - projecten omzetten naar een volgende ARCHICAD versie .

Survey Point

Vanaf Archicad 25 is het Survey Point geïntegreerd in Archicad. 
Mocht er in eerder versies, zoals Archicad 24, gebruikt gemaakt zijn van het Survey Point object dan zal deze in Archicad 25 automatisch veranderen in het geïntegreerde Survey Point. 
Voor het gebruik van het nieuwe Survey Point ziet het artikel over het Alternatieve projectnulpunt.
Bij de migratie van een Project naar Archicad 25, zal er een melding van een missing Survey Point favorite gegeven worden. Deze favorite kan verwijderd worden:
  1. Ga naar Windows > Palettes > Favorites
  2. Zoek de missende Survey Point Favorite op
  3. Selecteer deze en klik op het rode kruis, om deze te verwijderen.
    De Melding zal verdwijnen.
Mocht het de wens zijn om hier toch een nieuwe favorite van te maken volg dan de instructies in het artikel: Template omzetten naar volgende Archicad versie.
Voor het gebruik van het nieuwe Survey Point ziet het artikel over het Alternatieve projectnulpunt.

Vernieuwingen constructieve analyse

De in Archicad 24 uitgebrachte werkmethodiek voor constructieve analyses en uitwisselingen met Constructieve ingenieurs heeft in Archicad 25 nog enkele verbeteringen meegekregen. 
Lees meer over de constructieve analyse op de volgende pagina's: 

ILS 2.0 werkmethodiek (KME) 

Om gebruik te kunnen maken van de laatste versie van de ILS moeten een heel aantal elementen toegevoegd worden aan het project. 
De BIM basis ILS 2.0 kan op projecten uit alle vorige Archicad versies toegepast worden. Afhankelijk van de versie waarin een project begonnen is zijn hiervoor echter een aantal handelingen noodzakelijk. 
Lees meer over het omzetten van projecten voor deze specifieke werkmethodiek in dit artikel:

Houtbouw werkmethodiek (KME)

Om gebruik te maken van de werkmethodiek HSB/CLT vanuit de KeyMember editie voor Archicad 25 volstaat het om het modulebestand in te laden. 
Let wel goed op de building materials en de index nummers van het huidige project. 
Kijk in het om te zetten project eerst na welke index nummers in gebruik zijn voor de building materials. 
Indien de nummer xxx in gebruik zijn, pas dan eerst de stappen toe die beschreven worden in het artikel over de modulebestanden en attributen.
Voor meer informatie over de werkmethodiek HSB/CLT, bekijk dit artikel:  Houtbouw constructies in Archicad


    • Related Articles

    • Archief - Een bestaand project of template omzetten naar Archicad 24

      Archicad 24 worden een aantal nieuwe werkmethodieken en features geïntroduceerd gericht op de afstemming van het ontwerp met constructeurs en installateurs. Voor de migratie moeten daarom indien van deze features gebruik gemaakt zal worden vooral ...
    • Een bestaand project omzetten naar Archicad 26

      In Archicad 26 worden verbetering in werkmethodieken en features geïntroduceerd gericht op het geïntegreerd ontwerpen, documenten, visualiseren en uitwisselen. Voor de migratie van projecten zijn er enkele minimale aandachtspunten die in dit artikel ...
    • Archief - Een bestaande template omzetten naar een volgende Archicad versie

      Een bestaande template omzetten van Archicad naar 25 In dit artikel wordt beschreven hoe een Archicad template uit een oudere versie omgezet kan worden naar Archicad 25. Voor het omzetten van een template uit Archicad 23 of 24 zie de ...
    • Projecten omzetten naar een volgende Archicad versie

      Bij het omzetten van projecten en templates zijn enkele stappen benodigd om volledig van de nieuwe functies in de nieuwe versie gebruik te kunnen maken. In dit artikel wordt beschreven hoe Archicad projecten omgezet kunnen worden naar een volgende ...
    • Starten met een project

      In Archicad kan op vele manieren gewerkt worden. Iedereen kan zijn eigen werkmethodiek ontwikkelen. Dit is makkelijk en geeft flexibiliteit, maar kan ook lastig zijn, omdat er nog geen inzicht is in de voor- en nadelen van de verschillende ...